Sugestii de weekend (24 – 25 decembrie 2016)

Stim, este Craciunul. Stim si ca nu prea aveti ganduri sa iesiti in oras, insa noi ne facem datoria si, cu ambitia ce ne caracterizeaza, vrem sa va povestim ce se intampla in oras. Haideti sa vedem, pentru ca inca sunt lucruri frumoase de vazut si de facut.

CRACIUN FERICIT!

Activități, Festival

Montreal Christmas Fireworks
– in fiecare sambata seara cu incepere de la ora 8, pe toata durata lunii decembrie asistati la spectacole de artificii insotite de muzica in Vieux Port la Bazinul Bonsecours.
Aurores Montreal – eveniment ce face parte din sarbatorirea a 375 de ani de existenta a orasului este in fapt un show de lumini proiectate pe Mount Royal si realizat de artistul Marc Seguin. A inceput in 12 decembrie si se desfasoara pana pe 1 ianuarie, in fiecare seara intre 4.30PM si 11PM.
Le Grand Marché de Noël – 2 – 24 decembrie la Place des Arts. Un brad gigantic ce se va aprinde in weekedul acesta, magazine, bautura si mancare traditionale, muzica si activitati pe toate gusturile.
Fontaine Boreale, 2016 Edition – spectacol de lumina ci culori la fantana din cadrul Complexului Desjardins. Pana pe 31 decembrie, in feicare zi la 4:30pm, 5pm, 6pm, 7pm, 8pm, 9pm si 10pm. Inchis in ziua de Craciun.
Casse-Noisette (Spargatorul de nuci) la Sala Wilfrid-Pelletier, un spectacol devenit traditie pentru Les Grands Ballets de Montreal, spectacol ce va fi prezentat pana in 30 decembrie.
Montréal en Fêtes – a 4-a editie a targului de Craciun ce are loc in Vieux Port, se va desfasura anul acesta pana pe 1 ianuarie in Place Jacques-Cartier.
Festival Noël dans le parc 
– anul acesta festivalul va aduce nu mai putin de 100 de spectacole si manifestari in Place Émilie-Gamelin, Parc des compagnons de Saint-Laurent si in Parcul Lahaie. Ultima zi 25 decembrie.
Royaume du père Noël – pentru cei ce prefera spatiile inchise frigului de afara, o intalnire unica cu Mos Craciunsi ajutoarele sale la Complexul Desjardins pana in 31 decembrie.
Village Mammouth – unicul parc de distractii hivernal din MOntreal se deschide anul acesta pe 9 decembrie si va ramane deschis pana in 12 martie, daca temperatura si conditiile meteo o vor permite. Patinaj, glisade, restaurante mobile, muzica, DJ de renume, petrecere si voie buna sunt cateva din ingredientele ce vor face din aceasta activitate o prioritate pentru cei mai multi dintre dvs.
Luminothéraphie 
– in Quartier des Spectacle sunteti asteptati sa faceti muzica cu ajutorul unor cilindrii gigantici, luminati cu imagini din povestile pentru copii. Instalatia va fi activa pana in 29 ianurie, cu incepere din 8 decembrie.
Championnat du monde de hockey junior – isi dau intalnire la Centre Bell cele mai bune echipe de hockey din lumea intreaga, intre 26 decembrie si 5 ianuarie.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]
Filme Noi

WHY HIM? PASSENGERS ASSASSIN’S CREED SING

Expozitii
Pavillon pour la Paix Michal et Renata Hornstein la Musée des beaux-arts pana in 15 ianuarie, o expozitie realizata gratie unei donatii impresionante de mai mult de 750 de opere de arta. Intrarea este libera.
Robert Mapplethorpe
 
–  pana in 22 ianuarie 2017, la Musée des beaux-arts de Montréal, expozitie de fotografie a artistului american ce expune in premiera in Canada. Portrete ale unor celebritati din lumea filmului (Richard Gere, Andy Warhol, Patti Smith, Yoko Ono), nuduri si natura moarta.
From the Lands of Asia – expozitie prezentata la Muzeul Pointe-à-Callière pana in 19 martie 2017. Sunt prezentate nu mai putin de 500 de artifacte din Asia de Est, unele dintre ele datand chiar din perioada neolitica.
Animal Inside Out: BODY WORLD – expozitie ce isi doreste sa va familiarizeze cu corpurile diferitelor animale, prezentata la Centre des Sciences pana in 12 martie 2017.
Notman, photographe visionnaire – la Muzeul McCord pana in 26 martie 2017. William Notman (1826–1891) a fost primul fotograf canadian de renume international.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

Cei mici
Santa’s Kingdom – la Complexe Desjardins pana pe 24 decembrie, cei mici il pot intalni pe Mos Craciun si elfii si se pot amuza in caruselul instalat special pentru aceasta ocazie.
Harry Potter’s World: Renaissance Science, Magic, and Medicine – pana pe 7 ianuarie, o expozitie plina de magie si mister la Westmount Public Library, 4574 Rue Sherbrooke O.
Mary Poppins – comedie muzicala pentru cei mici, la teatrul St-Denis. Spectacol prezentat pana in 7 ianuarie.
Santas Are Taking Over the Stewart Museum – pana in 8 ianuarie expozitia va prezinta nu mai putin de 30 de figurine Mos Craciun, care mai de care mai deosebite, precum si un Szalasi doll castle care se animeaza atunci cand canta muzica. Expozitia este in totalitate gratuita.
Les aventures d’Alfred – la Muzeul McCord, pana pe 12 mars 2017. O poveste ce merita vazuta si auzita, pe care cu siguranta cei mici, intre 4 si 9 ani o vor indragi.
Les pères Noël débarquent au Musée Stewart – expozitie gratuita intre 16 noiembrie si 8 ianuarie 2017. Prezentata pentru a 4a oara, expozitia tinde sa devina o traditie si ne promite mai multe exponate decat in anii precedenti.
Astéroïde : mission extrême / Un jour sur Mars – Planetarium – program dublu, prezentat pana in 31 decembrie 2016.
Nous sommes des étoiles – un film de animatie pentru toata familia. Pana in 31 decembrie la Planetarium.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment