Sugestii de weekend (24 – 25 februarie 2018)

Weekend de Dragobete, de sarbatoare a iubirii la romani. O multime de petreceri ce va asteapta cu portile deschise si cu ambianta mai mult sau mai putin romaneasca, fiecaruia dupa gustul propriu. (Recomandarea noastra: Dragobete Love & Friendship Celebration) Insa nu numai atat se intampla in oras. Am putea spune ca s-a deschis sezonul de expozitii si evenimente pentru ca avem o multime de noutati pentru dumneavoastra.

Activități, Festival

Montréal en lumiére 2018 – s-a dat startul celui mai mare eveniment muzical si artistic al lunii februarie. Pana in 4 martie veti avea ocazia sa asistati la o multime de concerte gratuite sau sa participati la numeroase activitati ce vor culmina cu La Nuit Blanche din 3 spre 4 martie.
Papillons en liberté – Da, a inceput! Gradina Botanica va asteapta si anul acesta, ca si in cei dinainte, cu spectacolul minunat al gingaselor si coloratelor insecte. Se desfasoara pana in 29 aprilie.
Montreal Bicycle Show – 23- 25 februarie la Place Bonaventure pentru pasionatii acestui sport vor fi prezentate nu numai ultimele noutati in materie, dar si idei de drumetie, trasee, experiente.
Salon du Moto Montreal – 23 – 25  februarie la Palais des Congrès tot un sport (sau poate numai o pasiune) si tot pe doua roti, numai ca dotate si de un motor cu multi cai putere.
La Fête des Fromages d’ici – weekendul acesta, la Complex Desjardins, este organizata a 12-a intalnire gurmanda cu producatorii locali de branzeturi fine.
Les Rendez-Vous Québec Cinéma – o multime de proiectii cinematografice realizate in provincia Quebec va vor fi prezentate in cadrul festivalului Montreal en Lumiere in diverse sali din Montreal. Pentru cinefili si iubitorii de cinema francofon site-ul organizatorilor va prezinta orarul complet.
Visite guidée de la Ville Souterraine – pana in luna martie va propunem ca sambata sa participati la una din vizitele ghidate ce va vor plimba pe parcursul a 5km prin subteranele comerciale orasului. Cost 24$ de persoana, rezervare necesara.
Oasis musicale – manifestare artistica si culturala dedicata muzicii de camera, in interpretarea unor artisti de renume. Concertele au loc in bisericile din Montreal si in general sunt gratuite.
Black History Month – Mois histoire des Noirs – ca in fiecare an, luna februarie, in plan artistic, este dedicata culturii populatiei afro americane din Canada. Spectacole de teatru, lansari de carte si prezentari in locatii diverse. Consultati site-ul organizatorilor pentru programul complet.
Montreal Winter Village – la Parcul Olimpic, pana la 1 aprilie este locul de adunare al celor impatimiti de sporturile de iarna. Dintre atractiile principale: muzica, patinaj in aer liber, mancare buna si pe alese si multe alte atractii.
Aura – la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.

Filme Noi

ANNIHILATION GAME NIGHT EVERY DAY

Expozitii
Napoléon – Art et vie de cour au palais impérial
– Muzeul Beaux-Arts din Montreal ne propune pana in 6 mai 2018 o incursiune in fascinanta lume a lui Napoleon.
Expozitia Leonard Cohen – La Muzeul de Arta Contemporana, pana in 9 aprilie 2018, o expozitie dedicata vietii si creatiei mareului artist.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Indigenous Ingenuity – Montreal Science Center organizeaza o noua expozitie, de data aceasta dedicata primilor locuitori ai acestor pamanturi, indigenii. Data limita 25 martie 2018.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment