Sugestii de weekend (24 – 25 martie 2018)

Suntem in a doua jumatate a lunii martie si iarna parca incepe sa dea semne de slabiciune. Drept este ca noi dam semne de nerabdare de ceva vreme deja 🙂 . Urmeaza un weekend cu temperaturi diurne peste zero grade, poate chiar ideale pentru un iesit in oras la un concert sau o expozitie sau, de ce nu, un ski de primavara pentru ca partiile inca sunt deschise. Nu schiati? Nicio problema, partiile de tubing (datul cu cauciucul) sunt si ele deschise si chiar pline de lume vesela si de voie buna.

Activități, Festival

Expo Manger Santé –  23 – 25 martie la Palais des Congres prezinta pentru pasionatii de hrana sanatoasa nenumarate produse. Vor fi oferite degustari de produse de toate genurile, de la ciocolata si pana la sucuri naturale. Intrarea este 15$ de persoana, copiii sub 16 ani intrand gratuit.
Cabane Panache et bois rond – este un festival dedicat siropului de artar ce se va tine numai weekendul acesta la Promenade Wellington. Muzica traditionala, jocurile de societate si multe alte atractii vor fi, bineinteles, pentru toate gusturile.
Earth Hour – sambata 24 martie, intre orele 20.30 si 21.30 sunteti rugati sa stingeti luminile. Earth Hour este un eveniment international, insa in Montreal are o latura putin diferita, aici va fi insotit de un concert la lumina lumanarilor, concert organizat de nu mai putin de 4 coruri de copii (120 de participanti) la Christ Church Cathedral.
Papillons en liberté – Gradina Botanica va asteapta si anul acesta, ca si in cei dinainte, cu spectacolul minunat al gingaselor si coloratelor insecte. Se desfasoara pana in 29 aprilie.
Visite guidée de la Ville Souterraine – pana in luna martie va propunem ca sambata sa participati la una din vizitele ghidate ce va vor plimba pe parcursul a 5km prin subteranele comerciale orasului. Cost 24$ de persoana, rezervare necesara.
Oasis musicale – manifestare artistica si culturala dedicata muzicii de camera, in interpretarea unor artisti de renume. Concertele au loc in bisericile din Montreal si in general sunt gratuite.
Montreal Winter Village – la Parcul Olimpic, pana la 1 aprilie este locul de adunare al celor impatimiti de sporturile de iarna. Dintre atractiile principale: muzica, patinaj in aer liber, mancare buna si pe alese si multe alte atractii.
Aura – la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pana in 29 decembrie 2018.

Filme Noi

 

PACIFIC RIM UPRISING MIDNIGHT SUN UNSANE ISLE OF DOGS

Expozitii
Napoléon – Art et vie de cour au palais impérial
– Muzeul Beaux-Arts din Montreal ne propune pana in 6 mai 2018 o incursiune in fascinanta lume a lui Napoleon.
Expozitia Leonard Cohen – La Muzeul de Arta Contemporana, pana in 9 aprilie 2018, o expozitie dedicata vietii si creatiei mareului artist.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Indigenous Ingenuity – Montreal Science Center organizeaza o noua expozitie, de data aceasta dedicata primilor locuitori ai acestor pamanturi, indigenii. Data limita 25 martie 2018.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment