Sugestii de weekend (25 – 26 februarie 2017)

A mai trecut o saptamana din anul acesta. Incet, incet, invariabil ne apropiem de sfarsitul lunii februarie (este ultimul weekend, nu?) si pregatim ghioceii pentru 1 martie. Pana atunci insa vom avea parte de o zi de sambata ce probabil va bate recordul la temperatura, record ce dateaza de 61 de ani, si de o duminica cu temperaturi mai apropiate de media de sezon. Haideti mai bine sa dam o tura prin oras si sa vedem ce se mai intampla nou weekendul acesta.

Activități, Festival
Lucian Bute vs Eleider Alvarez – vineri, 24 februarie, la Centrul Videotron din Quebec, Lucian isi joaca marea sansa a revenirii pe scena cea mai importanta a boxului mondial. Ii tine pumnii si ii uram sa aiba parte de o victorie cat inima lui de mare.
Montréal en lumière – pe 23 februarie se da startul evenimentului annual ce va aduce in prim plan concerte, expozitii interioare si exterioare si multe alte manifestari menite sa ne scoata din amorteala iernii. A 18-a editie, de anul acesta, se va incheia pe 11 martie.
Illuminart – expozitie exterioara de jocuri de lumini si culori, din cadrul festivalului Montréal en lumière, se desfasoara in acelasi interval, din 23 februarie si pana in 11 martie. Va puteti delecta privirile cu creatiile artistice tehnologice in zona Boulevardului Maisonneuve si Place des Arts.
Papillons en libertébucuria copiilor, dar si a adultilor, minunatul spectacol al efemerelor insecte se va desfasura si anul aceta la Gradina Botanica, intre 23 februarie si 30 aprilie.
Salon Moto de Montréal – 24 – 26 februarie, la Palais de Congrés, salon pentru pasionatii de motociclism. Copiii cu varste intre 6 si 12 ani vor avea sansa sa invete sa conduca o motocicleta.
Salon du Vélo – 24 – 26 februarie, la Place Bonaventure, este locul de intailnire al amatorilor de sport cu pedale. Noutati in domeniu, tendinte, conferinte si prezentari de cirtcuite turistice.
SAT Fest – festival de scurt metraje prezentat de Société des arts technologiques (SAT). Toate filmele sunt prezentate in Satosphère, un dom cu un ecran de 360 de grade. Festivalul se deruleaza pana pe 3 martie, iar intrarea este 18$ de persoana.
Duckfest – pentru ca in Montreal arta culinara este la rang de cinste, din 16 si pana in 26 februarie puteti degusta in restaurantele participante meniuri bazate pe carnea de rata si pateul cel mai fin.
Les Rendez-vous du cinéma québécois – intre 18 si 27 februarie, in locatii diverse (vezi programarea pe site-ul organizatorilor) sunt prezentate creatii ale cinematografiei din Quebec. Va trebui sa va descurcati destul de bine in limba franceza, intrucat majoritatea proiectiilor nu sunt subtitrate.
Massimadi Montréal – festival de film si de arte LGBTQ afro-caraibian, se desfasoara intre 21 februarie si 4 martie.
Fête des Fromages d’Ici – eveniment magic cu arome de branzeturi fine ce se desfasoara in fiecare an in luna februarie, nelipsit nici anul acesta. 23 – 25 februarie la Complexul Desjardins.
Village Mammouth – unicul parc de distractii hivernal din Montreal s-a deschis anul acesta pe 9 decembrie si va ramane asa pana in 12 martie, daca temperatura si conditiile meteo o vor permite. Patinaj, glisade, restaurante mobile, muzica, DJ de renume, petrecere si voie buna sunt cateva din ingredientele ce vor face din aceasta activitate o prioritate pentru cei mai multi dintre dvs.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]
Filme Noi

GET OUT COLLIDE ROCK DOG


Expozitii
Terre d’Asie – la Muzeul Pointe-à-Callières, expozitie temporara ce va este propusa pana in 19 martie.
Chagall: Colour and Music – muzica a fost intotdeauna o sursa de inspiratie pentru artistul cu originii ruso-franceze. Sub aceasta nota, la Montreal Museum of Fine Arts vor fi prezentate nu mai putin de 400 de exponate ce au influentat viata si cariera artistului. Expozitia va fi deschisa pana in 11 iunie.
From the Lands of Asia – expozitie prezentata la Muzeul Pointe-à-Callière pana in 19 martie 2017. Sunt prezentate nu mai putin de 500 de artifacte din Asia de Est, unele dintre ele datand chiar din perioada neolitica.
Animal Inside Out: BODY WORLD – expozitie ce isi doreste sa va familiarizeze cu corpurile diferitelor animale, prezentata la Centre des Sciences pana in 12 martie 2017.
Notman, photographe visionnaire – la Muzeul McCord pana in 26 martie 2017. William Notman (1826–1891) a fost primul fotograf canadian de renume international.
Les aventures d’Alfred – la Muzeul McCord, pana pe 12 mars 2017. O poveste ce merita vazuta si auzita, pe care cu siguranta cei mici, intre 4 si 9 ani o vor indragi.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment