Sugestii de weekend (25 – 26 martie 2017)

Ultimul weekend din martie ne intimpina tot cu decorul alb, asa cum ne-am obisnuit de cateva luni incoace. Insa stim ca nu mai este mult, ne bucuram la gandul ca temperatura incepe sa creasca, media diurna fiind destul de des in zona pozitiva a termometrului si, mai mult decat atat, orasul incepe sa trepideze si sa vibreze in ritmul activitatilor exterioare specifice unor temperaturi de sezon.

Activități, Festival
Earth Hour in Montreal
– sambata seara, 25 martie, intre 8.30 si 9.30 este Earth Hour. O ora in an in care ne aratam respectul fata de planeta si stingem toate luminile. Evenimentul este organizat de World Wildlife Fund (WWF) si este preluat in nu mai putin de 170 de tari aflate pe toate cele 24 de fuse orare.
Papillons en liberté – bucuria copiilor, dar si a adultilor, minunatul spectacol al efemerelor insecte se va desfasura si anul aceta la Gradina Botanica, intre 23 februarie si 30 aprilie.
Aura – la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial, veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.
Expo Manger Santé
– weekendul 24 – 26 martie este rezervat pasionatilor de un mod de viata sanatos si a mancarurilor healthy, toate acestea fiind aduse in prim plan la Palais des Congres unde nu mai putin de 280 de expozanti vor fi prezenti.
Promenade Wellington’s Cabane Panache et bois rond
– in weekendul acesta este cel mai bun moment sa ne “sucrer le bec” pentru ca la Promenade Wellington se va desfasura un festival al siropului de artar, produsele servite aici fiind specifice sezonului.
Festival international du film sur l’art (FIFA)
– din 23 martie si pana in 2 aprilie, creatii cinematografice dedicate artei sub cele mai diverse forme. Sunt prezentate opere din arhitectura, pictura, sculptura, arta contemporana, design, muzica si fotografie.
Another Brick In The Wall — L’opéra – la Place des Arts Opera din Montreal prezinta in premiera pana pe 27 martie, o adaptare a celebrei piese The Wall a lui Roger Waters.Pe scena 8 solisti, 48 de coristi si 70 de muzicieni.
FIKAS – festival al culturii si artei scandinave, ne aduce in prim plan viata sociala si artistica din tarile scandinave prin intermediul muzicii, al cinematografiei si al gastronomiei sau literaturii. In desfasurare intre 17 si 24 martie.
Art souterrain – 6 km de expozitie, nu mai putin de 70 de exponate, toate situate in galeriile subterane din centru orasului. Expozitia se desfasoara din 4 si pana in 26 martie.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]
Filme Noi

LIFE POWER RANGERS CHIPS
Chip happens


Expozitii
Mode Expo 67 – la muzeul McCord din 17 martie si pana in 1 octombrie, o expozitie ce isi doreste sa reinvie atmosfera din timpul celebrei Expozitii din 1967. Fotografie, documentare, marturii.
Chagall : couleur et musique – pana in 28 iunie un univers poetic si fantezist al artistului, exprimat intr-o expozitie de pictura la Musée des beaux-arts.
Notman, photographe visionnaire – la Muzeul McCord pana in 26 martie 2017. William Notman (1826–1891) a fost primul fotograf canadian de renume international.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment