Sugestii de weekend (25- 26 noiembrie 2017)

Ultimul weekend din noiembrie, insa o pauza de un weekend prinde intotdeauna bine, mai ales acum cand sezonul de cumparaturi este la inceput, si inca un inceput destul de promitator, si cand vremea tine un pic de tot cu noi si ne lasa sa scoatem nasurile afara din casa. Copiii se bucura, parintii se bucura, toata lumea este chemata afara din case la spectacole, expozitii, evenimente… pana si trenul lui Mos Craciun va poposi sambata aceasta in Montreal, gara Beaconsfield.

Activități, Festival

Activitati ce se desfasoara numai weekendul acesta

Holiday Train – Trenul de Craciun ce ne incanta sufletele si anunta, la fel ca si parada de Craciun, deschiderea sezonului de sarbatori, va poposi si anul acesta in Montreal. Locul de intalnire il stim deja cu totii, gara Beaconsfield, cu incepere de la ora 20.00, duminica 26 noiembrie. Concert gratuit cu Colin James, Jonathan Roy si Emma-Lee.
Annual Gem and Mineral Show – o expozitie anuala cu vanzare ce incanta ochii si sufletele iubitorilor de comori pretioase si semipretioase, la Place Bonaventure in weekendul 24 – 26 noiembrie.
Tibetan Cultural Fair – intalnirea anuala cu muzica, cultura si bucatele traditionale din Tibet are loc anul acesta la Santa Cruz Church pe 25 noiembrie.
IMAGE+NATION – festivalul de film LGBT din Montreal are anul acesta o editie aniversara, cea cu numarul 30. Se desfasoara in diverse locatii intre 23 noiembrie si 3 decembrie.
Village du Vilain Sapin – ati vazut bradul de Craciun al Montrealului anul trecut? Da, acela care a intrat in colectia internationala a celui mai urat brad de Craciun din lume. Daca nu, aflati ca va fi din nou prezent si anul acesta. Ok, nu acelasi brad, insa unul la fel de “incantator”. Ambianta este asigurata cu o piata de Craciun garnisita de bunatati si cadouri.
Bach Festival – un festival, un eveniment, o ocazie de a asculta muzica imensului compozitor. Din 17 noiembrie si pana in 23 decembrie in locatii diverse.

Activitati recomandate

Montreal Ghost Walk – Explorati Old Montreal intr-un alt fel. Insotiti de un ghid vorbitor de engleza sau franceza va veti imbarca intr-o aventura a lumii umbrelor ce bantuie acest oras plin de o istorie zbuciumata.
Aura
– la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.

Filme Noi

OLAF’S FROZEN ADVENTURE COCO THE MAN WHO INVENTED CHRISTMAS CALL ME BY YOUR NAME

Expozitii
Once upon a time… The Western
– 14 Octombrie – 4 Februarie 2018, expozitie organizata de Montreal Museum of Fine Arts si dedicata eroilor din filmele si literatura western.
Expozitia Leonard Cohen – La Muzeul de Arta Contemporana, pana in 9 aprilie 2018, o expozitie dedicata vietii si creatiei mareului artist.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.
Illusions — L’art de la magie – la Muzeul McCord pana in 7 ianuarie 2018, expozitie dedicata afiselor de la spectacole de magie din perioada 1880 – 1930.
Indigenous Ingenuity – Montreal Science Center organizeaza o noua expozitie, de data aceasta dedicata primilor locuitori ai acestor pamanturi, indigenii.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment