Sugestii de weekend (26 – 27 noiembrie 2016)

A trecut American Thanksgiving cu tot cu Black Friday-ul de dupa si urmeaza Cyber Monday. Cred ca de saptamana viitoare vom declara oficial inchisa si luna noiembrie si vom intra in ultima luna din an. Chiar in ultima luna din an? Se termina si 2016? Ultimele zile de noiembrie si inceputul lunii cadourilor sunt marcate de obicei de deschiderea pietelor de Craciun, de inceputul concertelor si de Santa Claus/Père Nöel ce ne viziteaza orasul in fiecare an. Totul in jurul nostru expodeaza in culori de sarbatoare si in sunet de clopotei de la sania mosului sau mai nou, si mai frumos, in sunetul trenului de Craciun ce va trece zilele acestea pe la noi.

Activități, Festival

Christmas Train – Stim cu totii ca il asteptam de un an de zile. Acum soseste in gara, mai exact in Gara Beaconsfield. Sambata, 26 noiembrie, la ora 8 seara. Concerte, animatie si fireste Mos Craciun.
Tibetan Cultural Fair and Bazaar – editia cu numarul 29 a acestui sfestival cultural va avea loc pe 26 noiembrie la Santa Cruz Church Hall, 60 Rachel West (colt St-Urbain), intre orele 10 – 19.
The Nutcracker Market – s-a deschis in 24 noiembrie la Palais des Congrés si va fi deschis pana in 4 decembrie. Mai mult de 100 de expozanti vor fi prezenti si, ca in fiecare an, 10% din profiturile realizate vor fi donate catre The Nutcracker Fund for Children.
Image + Nation – Montreal Lesbian, Gay, Bi, Trans Festival – se desfasoara intre 24 noiembrie si 4 decembrie in locatii diverse din oras. Pentru program si afisele filmelor viztati site-ul web al evenimentului.
Festival Bach de Montréal – intre 18 noiembrie si 4 decembrie, un alt eveniment important debarca in oras, de data aceasta dedicat muzicii clasice. Locatii diverse, intrari gratuite in unele dintre ele, vi-l recomandam cu incredere, mai ales ca este ajuns la a 10a editie.
HAUT+FORT – 26 si 27 noiembrie piata de Craciun in atriumul de la EV Hall Universitatea Concordia. Obiecte de design facute in Quebec de artisti artizani locali.
Les Sommets du cinéma d’animation pana pe 27 noiembrie,, festival al filmului de animatie de aici si din intreaga lume, prezentat la Cinemateca québécoise.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]
Filme Noi

MISS SLOANE ALLIED MOANA RULES DON’T APPLY BAD SANTA 2

Expozitii
Robert Mapplethorpe –  pana in 22 ianuarie 2017, la Musée des beaux-arts de Montréal, expozitie de fotografie a artistului american ce expune in premiera in Canada. Portrete ale unor celebritati din lumea filmului (Richard Gere, Andy Warhol, Patti Smith, Yoko Ono), nuduri si natura moarta.
From the Lands of Asia – expozitie prezentata la Muzeul Pointe-à-Callière pana in 19 martie 2017. Sunt prezentate nu mai putin de 500 de artifacte din Asia de Est, unele dintre ele datand chiar din perioada neolitica.
Animal Inside Out: BODY WORLD – expozitie ce isi doreste sa va familiarizeze cu corpurile diferitelor animale, prezentata la Centre des Sciences pana in 12 martie 2017.
Notman, photographe visionnaire – la Muzeul McCord pana in 26 martie 2017. William Notman (1826–1891) a fost primul fotograf canadian de renume international.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

Cei mici

Les pères Noël débarquent au Musée Stewart – expozitie gratuita intre 16 noiembrie si 8 ianuarie 2017. Prezentata pentru a 4a oara, expozitia tinde sa devina o traditie si ne promite mai multe exponate decat in anii precedenti.
Astéroïde : mission extrême / Un jour sur Mars – Planetarium – program dublu, prezentat pana in 31 decembrie 2016.
Nous sommes des étoiles – un film de animatie pentru toata familia. Pana in 31 decembrie la Planetarium.
Alice au pays des merveilles – spectacol prezentat de Orchestra Simfonica din Montreal pe 13 noiembrie la Maison Symphonique.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment