Sugestii de weekend (27- 28 ianuarie 2018)

Avem din nou parte de un weekend cu temperaturi blande, vreme numai buna de iesit in oras sau pe partiile de schi. Sau si mai bine, vreme excelenta pentru participat la una din activitatile ce ne sunt oferite si de data aceasta in oras si imprejurimi. Concertele in aer liber continua, expozitiile si evenimentele de tot felul umplu in continuare calendarul, asa ca haideti sa dam o raita si sa vedem ce putem face.

Activități, Festival

Salon International de l’Auto de Montréal – Ultimul weekend in care puteti admira la Palais des Congres ultimele modele auto lansate de marii producatori. Salonul se inchide pe 28, duminica.
Igloofest – continua seria concertelor in aer liber, ca in fiecare iarna, iar amatorii de muzica electronica se pot aduna in Vieux Port. Anul acesta, inchiderea festivalului va avea loc pe 3 februarie.
Virtual Reality Garden – La Phi Center pana pe 12 februarie vor fi prezentate 5 productii nominalizate la categoria Best immersive production in cadrul festivalului Canadian Screen Awards. Atentie, copiii sub 13 ani nu au acces.
Festival de pêche aux petits poissons des chenaux –  sa nu uitam ca sezonul de pescuit la poulamon este in plina desfasurare si ca in weekenduri, la Sainte-Anne-de-la-Pérade va sunt oferite o multime de activitati, nu numai pescuitul intr-una din cele 500 de cabane pe gheata. Se desfasoara pana in 18 februarie.
Laval en Blanc – un alt festival al iernii, de data aceasta in Laval, ne propune in weekendul acesta (26 – 28 ianuarie) activitati hivernale si concerte in aer liber. Anul acesta festivalul se va tine in parcul  Berge des Baigneurs din Vieux Sainte-Rose.
Montreal Winter Village – la Parcul Olimpic, pana la 1 aprilie este locul de adunare al celor impatimiti de sporturile de iarna. Dintre atractiile principale: muzica, patinaj in aer liber, mancare buna si pe alese si multe alte atractii.
Fête des neiges – evenimentul mult asteptat de copiii ce se vor distra in zapada si in multimea de activitati ce ii asteapta. Si anul acesta, ca in fiecare alt an, in Parcul Jean Drapeau, din 20 ianuarie si pana in 11 februarie.
Luminothérapie –  pana in 28 ianuarie va puteti inca bucura, la Place des Arts, de cele 30 de balansoare luminoase si muzicale ce incalzesc atmosfera hivernala.
Aura – la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.

Filme Noi

MAZE RUNNER: THE DEATH CUREL HOSTILES PLEASE STAND BY

Expozitii
Once upon a time… The Western
– 14 Octombrie – 4 Februarie 2018, expozitie organizata de Montreal Museum of Fine Arts si dedicata eroilor din filmele si literatura western.
Expozitia Leonard Cohen – La Muzeul de Arta Contemporana, pana in 9 aprilie 2018, o expozitie dedicata vietii si creatiei mareului artist.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Indigenous Ingenuity – Montreal Science Center organizeaza o noua expozitie, de data aceasta dedicata primilor locuitori ai acestor pamanturi, indigenii.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment