Sugestii de weekend (27 – 28 mai 2017)

Ultimul sfarsit de saptamana din luna mai marcheaza inevitabil inceputul activitatilor exterioare, al festivalurilor in parcuri, al teraselor, al strazilor colorate si pline de viata. Se stie doar, in Montreal vara nimeni nu sta in casa in weekend. Sunt atat de multe lucruri de facut si de vazut, cu atat mai mult cu cat anul acesta orasul sarbatoreste 375 de ani de la intemeiere. Ceremoniile prilejuite de acest eveniment au fost deja oficial deschise, iar orasul vuieste de evenimente mondene, spectacole in aer liber, distractie, muzica, festivaluri culinare si multe altele. Spuneti-ne numai ce mai lipseste din meniu ca sa putem numi urmatoarele doua zile si luna ce vine ca fiind perfecte!

Activități, Festival
Journée des musées – duminica 28 mai este ziua in care toate muzeele din Montreal sunt gratuite. Va sunt puse la dispozitii linii de autobuz deasemenea gratuite pentru a va facilita deplasarea intre punctele de interes.
La Grande Tournée
– organizat de Cirque Éloize pana in 17 septembrie, turneul are ca misiune organizarea unui specatcol in fiecare din cele 19 arondismente ale orasului la fiecare sfarsit de saptamana. Weekendul acesta este randul celor din Outremont. 
Salon International des Arts Martiaux – pasionatii de arte martiale sunt asteptati la un eveniment ce le este dedicat in totalitate in 27 si 28 mai la Palais du Congres. 
Montréal Electric Vehicle Show
– 26 -28 mai 2017 la Palais des Congrés eveniment ce isi propune sa va prezinte cele mai noi tendinte din industria de automobile electrice.
Rendez-vous horticole – la Gradina Botanica, 26 si pana in 28 mai, nu mai putin de 100 de expozanti pregatiti sa va invete tainele gradinaritului si sa va prezinte produse specifice.
Festival BD de Montréal – 26 – 28 mai, activitate prezentata pentru amatorii de benzi desenate si personaje fictive. Sunteti asteptati indiferent de varsta. Vor fi prezenti la intalnire autori si specialisti in domeniu.
PiknicElectronik
– 21 mai – 24 septembrie, in fiecare duminica pe insula Jean Drapeau. Loc de intalnire si de party pe muzica electronica. Unii dintre cei mai in voga DJ ai momentului vor fi prezenti.
Tartarfest – nu mai putin de 20 de restaurante va ofera, pana pe 28 mai, posibilitatea de a gusta un tartar cu o bautura alcoolica pentru numai 10$.
Festival Go Vélo MTL – din 28 mai si pana in 1 iunie sunt organizate activitati zilnice pentru pasionatii de biciclete (Défi  métropolitain, Tour la nuit, Tour de l’ilê, etc…)
La Bohème – opera La Bohème va este prezentata din 20 si pana in 27 mai de catre Opera din Montreal la Sala Wilfried-Pelletier de la Place des Arts.
Festival de musique de chambre de Montréal – in perioada 26 mai – 18 iunie, piese clasice si moderne ce vor fi prezentate de artistii consacrati sau aflati la primii pasi ai afirmarii.
Aura
– la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.
Montréal Avudo  
– o experienta multimedia plina de poezie ce este prezentata la cheiul King Edward din Vieux Port din 17 mai si pana in 2 septembrie. In program: animatii 3D, documente de arhiva, efecte sonore, muzica clasica si multe altele.
21 de balansoare – evenimentul integrat in cadrul Printemps Numerique se intoarce la Place des Arts, de data aceasta intre 10 aprilie si 28 mai.
Vue sur la Relève 
– din 9 si pana in 20 mai, festival de arta (teatru, muzica, literatura) ce scoate in evidenta tineri artisti locali. De cele mai multe ori prezentarile sunt gratuite, asa ca merita sa aruncati un ochi pe site-ul organizatorilor.
Virtual Reality
– pana pe 29 mai, nu mai putin de 7 filme, realizate de Felix si Paul Studios, ce vor fi prezentate in realitate virtuala la Phi center. Si ce este mai bun in toata aceasta activitate? Prezentarile sunt gratuite!
Volta
– ca in fiecare an in Vieux Port se va instala cortul Cirque de Soleil pentru o noua reprezentatie. Spectacolele au inceput in 20 aprilie si vor continua pana in 23 iulie.
Ste. Catherine Street – incepand din 4 mai celebra artera montrealeza redevine pietonala si ce este mai important, terasele isi vor face aparitia insiruite cuminti, transformand strada intr-o mega terasa de nici mai mult nici mai putin 1 kilometru. Ca o nota, bilele roz ce au decorat strada anul trecut, ar trebui sa fie in culorile curcubeului anul acesta.
Les tam-tams du parc du Mont-Royal
– Daca au revenit, inseamna ca este vara! Pana in 24 septembrie, o activitate ce a devenit traditie si in plus este gratuita.
Festival Accès Asie
– din 2 si pana in 28 mai, aproape o luna intreaga dedicata artei din Asia sub orice forma. De la arta vizuala, la teatru, pictura, literatura si muzica, totul va fi la intalnire.
Festival Petits bonheurs
– pentru cei mici, pana in 31 mai, un eveniment ce isi doreste sa realizeze o imersie a copiilor in lumea artei.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]

Filme Noi

PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MEN TELL NO TALES BAYWATCH WAR MACHINE

Expozitii
Mode Expo 67 – la muzeul McCord din 17 martie si pana in 1 octombrie, o expozitie ce isi doreste sa reinvie atmosfera din timpul celebrei Expozitii din 1967. Fotografie, documentare, marturii.
Chagall : couleur et musique – pana in 28 iunie un univers poetic si fantezist al artistului, exprimat intr-o expozitie de pictura la Musée des beaux-arts.
CSI : The Experience – o noua expozitie prezentata la Centrul de Stiinte din Montreal (IMAX) din 6 aprilie si pana in 4 septembrie.
Aislin, 50 années de caricatures – La Muzeul McCord pana in 13 august, o retrospectiva a operei unuia din cei mai mari caricaturisti ai Canadei, Aislin.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.
Illusions — L’art de la magie – la Muzeul McCord pana in 7 ianuarie 2018, expozitie dedicata afiselor de la spectacole de magie din perioada 1880 – 1930.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment