Sugestii de weekend (28 – 29 ianuarie 2017)

Ianuarie este pe sfarsite si Montrealul ne ofera activitati din plin. Festivaluri, evenimente gastronomice, saloane, expozitii, teatre, concerte…. sa mai continuam? Nu v-am convins inca sa iesiti din casa? Oricum, putem spune cu mana pe inima ca luna ianuarie se incheie in sunete de fanfara si focuri de artificii (la figurat :).

Activități, Festival
Salon Auto de Montréal – un clasic al inceputurilor de an in Montreal deja, si anul acesta Salonul auto va asteapta la Palais de Congres, din 20 ianuarie si pana in 29. Nu mai putin de 75 de marci de automobile si o sectiune dedicata masinilor tunate (perfomance zone) isi dau intalnire.
Anul nou chinezesc – sambata, 28 ianuarie, puteti asista la parada de traditionala ce va avea loc in Cartierul chinezesc din centrul Montrealului. Este inceputul anului cocosului de foc.
Banff Mountain Film Festival – un festival al filmului de aventura ce are loc in Vestul Canadei, insa organizatorii s-au gandit sa inlesneasca accesul si atunci festivalul este in turneu. Intre 24 si 28 ianuarie la Cinema Imperial, 1430 Rue de Bleury.
Happening Gourmand – unul dintre cele mai asteptate festivaluri culinare din oras va asteapta pana in 5 februarie la unele dintre cele mai bune restaurante ce si-au propus sa va ofere meniuri fixe la preturi cuprinse intre 25$ si 30$.
Igloofest 2017 – eveniment hivernal ce anul acesta va dura cu 6 saptamani, in loc de 4, pentru a celebra aniversarea a 375 de ani de istorie a Montrealului. Concerte, activitati sportive si buna voie la liber si pentru toata lumea sunt garantate pana in 19 februarie.
Classique Montrealaise – iubitorii hockeyului sunt invitati sa participe la acest eveniment exterior, cu meciuri pentru toate nivelurile. Organizat in onoarea implinirii celor 375 de ani de existenta a orasului, turneul de hockey amator va avea loc in parcul Jean Drapeau pe 28 si 29 ianuarie.
Fête des neiges – pana pe 5 februarie in ParculJean Drapeau. Credem ca nu mai este nevoie de nicio prezentare, dar nu ne putem abtine sa va spunem ca nu mai putin de 20 de activitati va sunt propuse: plimbari cu sania trasa de caini, tiroliana, glissade, concerte la fiecare sfarsit de saptamana, etc.
Village Mammouth – unicul parc de distractii hivernal din MOntreal se deschide anul acesta pe 9 decembrie si va ramane deschis pana in 12 martie, daca temperatura si conditiile meteo o vor permite. Patinaj, glisade, restaurante mobile, muzica, DJ de renume, petrecere si voie buna sunt cateva din ingredientele ce vor face din aceasta activitate o prioritate pentru cei mai multi dintre dvs.
Luminothéraphie – in Quartier des Spectacle sunteti asteptati sa faceti muzica cu ajutorul unor cilindrii gigantici, luminati cu imagini din povestile pentru copii. Instalatia va fi activa pana in 29 ianurie, cu incepere din 8 decembrie.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]
Filme Noi

RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER MOANA GOLD A DOG’S PURPOSE

Expozitii
Terre d’Asie – la Muzeul Pointe-à-Callières, expozitie temporara ce va este propusa pana in 19 martie.
Chagall: Colour and Music – muzica a fost intotdeauna o sursa de inspiratie pentru artistul cu originii ruso-franceze. Sub aceasta nota, la Montreal Museum of Fine Arts vor fi prezentate nu mai putin de 400 de exponate ce au influentat viata si cariera artistului. Expozitia va fi deschisa pana in 11 iunie.
From the Lands of Asia – expozitie prezentata la Muzeul Pointe-à-Callière pana in 19 martie 2017. Sunt prezentate nu mai putin de 500 de artifacte din Asia de Est, unele dintre ele datand chiar din perioada neolitica.
Animal Inside Out: BODY WORLD – expozitie ce isi doreste sa va familiarizeze cu corpurile diferitelor animale, prezentata la Centre des Sciences pana in 12 martie 2017.
Notman, photographe visionnaire – la Muzeul McCord pana in 26 martie 2017. William Notman (1826–1891) a fost primul fotograf canadian de renume international.

Cei mici
Les aventures d’Alfred – la Muzeul McCord, pana pe 12 mars 2017. O poveste ce merita vazuta si auzita, pe care cu siguranta cei mici, intre 4 si 9 ani o vor indragi.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment