Sugestii de weekend (28 – 29 mai)

Ne bucuram de vremea deosebit de calda, profitam si iesim din case chiar daca pentru duminica ni se arata putina ploaie la orizont. Orasul este plin de activitati, spectacole, concerte, evenimente, restaurante ce ne asteapta cu terase si bere pusa la rece. Asa ca nu ne ramane decat sa ne bucuram de vara ce in sfarsit este in forma maxima.

Activități, Festival
Ziua Muzeelor
– 29 mai este anul acesta ziua in care nu mai putin de 30 de muzee montrealeeze isi vor deschide portile gratuit, pentru vizitatori. Ca de obicei, sunt puse la dispozitia vizitatorilor autobuze gratuite ca vor face transferul intre muzeele aflate in circuitul zilei. Nu mai putin de 100 000 de vizitatori sunt asteptati la acest eveniment.
19th Great Gardening Weekend – la gardina Botanica, din 27 si pana in 29 mai, expozitie, prezentari si o multime de idei in ce priveste gradinaritul. Atentie insa, taxa de intrare in Gradina Botanica trebuie platita.
Piknic Électronik – s-a dat startul la concertele in aer liber de duminica din Jean Drapeau. Festivalul a inceput saptamana trecuta, pe  22 mai si va dura pana in 2 octombrie. Un eveniment muzical ce are loc in fiecare an incepand din 2003. Pentru a vedea programul complet si a fi la curent cu artistii prezenti, vizitati site-ul organizatorilor.
Festival Go vélo Montréal – 29 mai – 5 iunie. Manifestare sportiva si educationala dedicata iubitorilor si pasionatilor de biciclete. In program participari la Défi métropolitain, Opération vélo-boulot, Tour de la Nuit si Tour de l’Île de Montréal.
Festival TransAmériques – 26 mai si pana in 8 iunie. Festival al artelor teatrale si al dansului cu participare locala insa si internationala. Un festival novator ce prezinta o fateta moderna asupra noilor tendinte in acest domeniu fascinant.
Festival BD de Montreal – pasionati de benzi desenate? Atunci aceasta activitate va este dedicata. In weekendul 27 – 29 mai, in Parcul La Fontaine, chiar in centrul acestuia, la Espace La Fontaine.
Mount Royal tam tams – in fiecare duminica in sezonul estival, chiar langa statuia lui Sir George-Étienne Cartier o multime de lume de aduna pentru acest eveniment gratuity de muzica libera. Dansul si voia buna sunt principalele ingrdiente ale unie dupa-amieze de duminica reusite.
Gay Village Summer Fest – incepand din 5 mai, strada Ste Catherine din centrul Montrealului se inchide circulatiei, iar totul devine sarbatoare. Expozitii de strada, comert ambulant, spectacole in aer liber si multe alte evenimente sunt in program.
Accès Asie –  festival ce pune in lumina cultura asiatica din India si pana in Mongolia, incepe in 5 mai si dureaza pana in 29 mai. Activitati diverse de la dans si balet, pana la concerte si proiectii de film.
21 de balansoare muzicale – in Place des Arts, pentru al 6-lea an consecutiv, pe promenada des Artistes in Quartier des spectacles cu incepere din 11 aprilie si pana in 29 mai, dupa care din 8 august si pana in 5 septembrie.

Cei mici
Planetarium – in cadrul manifestarii Printemps numerique, puteti asista alaturi de cei mici la doua reprezentatii: Dark Universe: le côté sombre du cosmos si Aurorae. Disponibil pana in 21 iunie.
BODY WORLDS : Animaux à corps ouvert – din 14 aprilie, copiii sunt invitati sa descopere lumea animalelor asa cum nu au mai vazut-o pana acum, in noua expozitie ce se va deschide la Centre des Sciences de Montreal.
Star Wars : The Force Awakens in 70 mm film version – mergeti sa vedeti (sau sa revedeti) filmul, proiectat pe un ecran enorm, cu tehnologie IMAX.
A Beautiful Planet 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.
Luzia – ca in fiecare an, Cirque du Soleil se instaleaza din nou in Vieux Port, de data aceasta aducand un nou spectacol. Spectacolul va fi prezentat incepand din 21 aprilie si pana in 3 iulie 2016.

Expoziții
ELEGANZA – LA MODE ITALIENNE DE 1945 À AUJOURD’HUI  – la muzeul McCord din 26 mai si pana in 25 septembrie, o expozitie ce ne aduce in prim plan istoricul modei italiene din 1945 si pana in present.
Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Ragnar Kjartansson – ultimul weekend in care mai puteti vedea expozitia acestui artist islandez ce ne prezinta la Musée d’art contemporain o expozitie deosebita in care prin introspectiile in viata cotidiana a fiintei umane, reuseste sa scoata in evidenta tragi-comicul situatiilor.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Un weekend vesel si insorit va dorim!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment