Sugestii de weekend (29 – 30 aprilie 2017)

Sfarsit de luna aprilie si deschidere oficiala a activitatilor estivale in Montreal. Strazi ce se inchid circulatiei pe timp de vara, terase ce isi fac aparitia la fiecare colt de strada, lume in t-shirt-uri, fete in rochite mini, totul indica un singur lucru : iarna s-a terminat oficial si chiar daca din cand in cand mai avem cate o zi ploioasa si mai rece, inevitabil ne indreptam catre vara.

Activități, Festival
Papillons en liberté
– bucuria copiilor, dar si a adultilor, minunatul spectacol al efemerelor insecte se va desfasura si anul aceta la Gradina Botanica, intre 23 februarie si 30 aprilie.
Aura – la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial, veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.
21 de balansoare – evenimentul integrat in cadrul Printemps Numerique se intoarce la Place des Arts, de data aceasta intre 10 aprilie si 28 mai.
Volta – ca in fiecare an in Vieux Port se va instala cortul Cirque de Soleil pentru o noua reprezentatie. Spectacolele au inceput in 20 aprilie si vor continua pana in 23 iulie.
Résonances boréalesla SAT, lasati-va cuprinsi in magia unui spectacol de lumini pe muizca pianistului Roman Zavada pana in 29 aprilie.
Oystermania – eveniment culinar ce va propune un meniu format din 12 stridii si o bautura alcoolica pentru numai 10$. Atentie insa, ia sfarsit pe 30 aprilie.
Festival du Grilled Cheese – in mai multe locatii in provincie, in saptamana 1 – 7 mai, inca un eveniment gastronomic, de data aceasta dedicat branzeturilor.
Festival Accès Asie – din 2 si pana in 28 mai, aproape o luna intreaga dedicata artei din Asia sub orice forma. De la arta vizuala, la teatru, pictura, literatura si muzica, totul va fi la intalnire.
Festival Petits bonheurs – pentru cei mici, weekendul acesta, 2 8 – 31 mai, un eveniment ce isi doreste sa realizeze o imersie a copiilor in lumea artei.
Festival littéraire international Metropolis bleu – pana in 30 aprilie, festival dedicat literaturii internationale, un prilej de intalnire cu autori si critici din domeniu.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]

Filme Noi

SLEIGHT THE CIRCLE HOW TO BE A LATIN LOVER


Expozitii
Mode Expo 67 – la muzeul McCord din 17 martie si pana in 1 octombrie, o expozitie ce isi doreste sa reinvie atmosfera din timpul celebrei Expozitii din 1967. Fotografie, documentare, marturii.
Chagall : couleur et musique – pana in 28 iunie un univers poetic si fantezist al artistului, exprimat intr-o expozitie de pictura la Musée des beaux-arts.
CSI : The Experience – o noua expozitie prezentata la Centrul de Stiinte din Montreal (IMAX) din 6 aprilie si pana in 4 septembrie.
Et maintenant regardez cette machine – expozitie apartinand lui Emanuel Licha si Mundos de Teresa Margolles la Muzeul de arta contemporana, pana in 14 mai.
Aislin, 50 années de caricatures – La Muzeul McCord pana in 13 august, o retrospectiva a operei unuia din cei mai mari caricaturisti ai Canadei, Aislin.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment