Sugestii de weekend (3 – 6 septembrie)

Primul weekend de inceput de toamna este, asa cum ne-am obisnuit, un weekend lung. Sarbatorim ziua muncii sau cum ar spune anglofonul din noi Labour Day. Francofonii ar spune Fête du travail, asa ca alegeti ce vi se potriveste mai bine.
Insa ce ne intereseaza pe noi cel mai mult este cum va fi vremea (splendida!) si ce vom face in weekend (foarte multe, chiar enorm de multe), asa ca haideti sa vedem ce se intampla in oras si in jurul lui.

Activități, Festival
Montreal Burger Week
– nu cred ca mai este novoie de explicatii suplimentare, insa intre 1 si 7 septembrie aproape 50 de restaurante situate in Montreal se vor lua la intrecere pentru a-si dovedi maiestria in crearea unui burger perfect. Lista completa si detalii gasiti pe site-ul evenimentului. 
World Press Photo – La Marché Bonsecours, din 31 august si pana in 2 octombrie, sunt prezentate fotografiile castigatoare ale editiei de anul acesta a faimosului concurs.
Festival des Films du Monde – va prezinta pana pe 5 septembrie in diverse sali din Montreal realizari din cinematografia internationala, unele dintre ele in premiera.
Le Grand Salon Marions-nous – la Place Bonaventure, weekendul 4 si 5 septembrie, intre orele 10 si 18. Deja recunoscut ca fiind unul dintre cele mai mari evenimente de gen din Canada, salonul este de neratat pentru cei care planifica sa-si uneasca destinele in viitorul apropiat.
Jardins de lumières – la Gradina Botanica, cu incepere din 2 septembrie si pana in 31 octombrie, lampioanele si luminile colorate din pavilioanele Chinei si Japoniei vor fi la loc de mare cinste. Gardina Botanica va fi deschisa zilnic intre orele 9 si 21. Consultati site-ul internet al Gradinii pentru a fi la curent cu zilele si orele cand sunt prezentate concerte gratuite.
Air Libres – profitati de vremea frumoasa pentru a vizita una dintre cele mai mari manifestari anuale de arta stradala ce are loc pe strada Sainte Catherine, intre St-Hubert si Papineau. 7 artisti isi prezinta creatiile pana in 26 septembrie.
Guitares en folie – un concert ce imbina muzica jazz si cea clasica, pe 4 septembrie la Chalet Mont-Royal, incepand cu ora 15. Chaletul se afla pe muntele cu acelasi nume, fireste.
YUL eat – festival gastronomic ce are loc in Vieux Port in weekendul 3 – 5 septembrie. O excelenta oportunitate de a gusta din creatiile unor maestri ai bucatariei din Quebec si a va delecta cu produse locale.
Piknik Électronik –  concerte in aer liber in fiecare duminica in parcul Jean Drapeau. Festivalul va dura pana in 2 octombrie. Un eveniment muzical ce are loc in fiecare an incepand din 2003.
Week-end fétiche de Montréal – din 31 august si pana in 5 septembrie. Unde? Locul cel mai potrivit pentru un astfel de eveniment nu poate fi altul decat Village Gay.
Les 21 Balançoires – ultimul weekendpentru a profita de cele 21 de balansoare muzicale pe promenade des Artistes in Quartier des spectacles.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Preaprobare pentru cumpararea unei proprietati, Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]

Cei mici
Archaeo-Adventure
– in fiecare sambata si duminica din luna august la muzeul Pointe-à-Callière are loc o prezentare a meseriei de arheolog facuta special pentru copiii cu varste intre 9 si 12 ani.
BODY WORLDS : Animaux à corps ouvert – pana in 11 septembrie, copiii sunt invitati sa descopere lumea animalelor asa cum nu au mai vazut-o pana acum, in noua expozitie ce se va deschide la Centre des Sciences de Montreal.
Star Wars : The Force Awakens in 70 mm film version – mergeti sa vedeti (sau sa revedeti) filmul, proiectat pe un ecran enorm, cu tehnologie IMAX.
A Beautiful Planet 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.

Expozitii
Nocturne
– vineri, 2 septembrie, la Muzeul de Arta Contemporana cu incepere de la ora 17 si pana la 2 noaptea, muzeul isi deschide portile pentru indragostitii de arta. Expozitiile ce pot fi vizitate sunt ale artistilor Edmund Alleyn – Dans mon atelier, je suis plusieurs;  Jean-Pierre Gauthier si Ryoji Iked – Orchestré;  Liz Magor. Habitude si Lizzie Fitch/Ryan Trecartin – Priority Innfield.
Of Horses and Men: The Émile Hermès Collection, Paris – la Muzeul Pointe-à-Callière se desfasoara pana in 19 octombrie o expozitie ce ne aduce in prim-plan mai mult de 300 de obiecte dedicate echitatiei, obiecte din colectia personala a lui Émile Hermès, fostul presedinte si fondator al marcii de lux Hermes.
ELEGANZA – LA MODE ITALIENNE DE 1945 À AUJOURD’HUI  – la muzeul McCord din 26 mai si pana in 25 septembrie, o expozitie ce ne aduce in prim plan istoricul modei italiene din 1945 si pana in present.
Toulouse-Lautrec affiche la Belle Époque – la Musée des beaux-arts, pana in 30 octombrie, o intalnire ce ne va purta in epoca pariziana a cabaretelor.
Pompeii si Herculanum – ULTIMUL WEEKEND – pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment