Sugestii de weekend (30 aprilie – 1 mai)

Weekend de Paste luminat pentru crestinii ortodocsi din toata lumea. Weekend cu concerte, cu biserici luminate, cu slujbe de Inviere, insa si un weekend in care activitatile exterioare iau amploare si devin din ce in ce mai tematice in concordanta cu vremea calda pe care inca o mai asteptam.
Daca inca nu v-ati hotarat la ce biserica veti merge in noaptea de inviere, aveti aici lista bisericilor romanesti din Montreal si imprejurimi.

Activități, Festival
Festival du Jamais Lu – amatorii de teatru isi dau intalnire incepand din 28 aprilie si pana in 6 mai la a 15a editie a acestui festival ce se desfasoara la Théâtre aux Écuries.
21 de balansoare muzicale – in Place des Arts, pentru al 6-lea an consecutiv, pe promenada des Artistes in Quartier des spectacles cu incepere din 11 aprilie si pana in 29 mai, dupa care din 8 august si pana in 5 septembrie.
Fête du Croissant – pe 30 aprilie, o singura zi in care va puteti bucura de acest deliciu al bucatariei frantuzesti la numai 1$. Tinand cont ca in majoritatea timpului pretul este de minim 2$, putem spune ca este o ocazie excelenta. Nu mai putin de 75 de brutarii participa la eveniment.
Grilled Cheese Festival – stiati de existenta acestui festival? Daca nu, poate este momentul sa va lasati instinctele gurmande libere si sa fugiti la unul din restaurantele participante. In desfasurare din 29 aprilie si pana in 8 mai. www.grilledcheesefestival.com
Montreal Beer Week – da, deci incepe! O saptamana intreaga, incepand din 29 aprilie si pana in 8 mai (merge la fix cu Grilled Cheese Festival). Degustari si prezentari de beri noi, se desfasoara in restaurante si baruri selectate.
Salon National de la Femme – aprilie 29 – mai 1 la Palais des Congres – o expozitie/salon dedicata femeilor. Produse prezentate din categoriile moda, cometica, produse de infrumusetare.

Cei mici
Planetarium – in cadrul manifestarii Printemps numerique, puteti asista alaturi de cei mici la doua reprezentatii: Dark Universe: le côté sombre du cosmos si Aurorae. Disponibil pana in 21 iunie.
BODY WORLDS : Animaux à corps ouvert – din 14 aprilie, copiii sunt invitati sa descopere lumea animalelor asa cum nu au mai vazut-o pana acum, in noua expozitie ce se va deschide la Centre des Sciences de Montreal.
Unseen World 3D / Monde Invisible 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Living in the age of Airplanes
– IMAX movie
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.
Luzia – ca in fiecare an, Cirque du Soleil se instaleaza din nou in Vieux Port, de data aceasta aducand un nou spectacol. Spectacolul va fi prezentat incepand din 21 aprilie si pana in 3 iulie 2016.

Expoziții
Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Ragnar Kjartansson, artist islandez, ne prezinta la Musée d’art contemporain pana in 22 mai o expozitie deosebita in care prin introspectiile in viata cotidiana a fiintei umane, reuseste sa scoata in evidenta tragi-comicul situatiilor.
Mongolia, Land of Eternal Blue Sky – pasionati de fotografie si peisaj? Din 4 martie si pana in 8 mai, la Monument-National, este prezentata o expozitie de fotografie din Mongolia. Fotografiile sunt realizate de artistul Bayar Balgantseren (Mongolia). Intrarea este gratuita.
y2o – expoziție de fotografie a artistului Dominique Skoltz, la aceeași Galerie Arsenal, până în 8 mai.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Un weekend frumos, luminat de Sfintele Sarbatori si plin de soare vă dorim!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment