Sugestii de weekend (30 septembrie – 1 octombrie 2017)

Ultimul weekend din septembrie, primul weekend din octombrie sau un fel de ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi, parafrazandul pe Camil Petrescu, marcheaza oarecum sfarsitul vremii bune si al temperaturilor placute de care am avut parte pana acum si inevitabila aparitie a toamnei ploioase. Insa pana atunci mai proftam de cateva zile in care soarele ne va incalzi, inainte ca iarna si vremea friguroasa sa se instaleze de-a binelea. Daca nu ati fost sa vedeti culorile toamnei in afara orasului, poate ar fi timpul sa o faceti, aveti aici un link unde gasiti situatia la zi in ce priveste starea padurilor

Activități, Festival

Activitati ce se desfasoara numai weekendul acesta
Festival international de la littérature
– din 22 septembrie si pana la 1 octombrie, o sansa unica pentru iubitorii de carte de a intalni autori preferati sau de a lua parte la lansari de carte. Nu mai putin de 200 de autori si artisti vor lua parte la cele 50 de evenimente organizate cu prilejul acestui festival.
Montreal International Black Film Festival – editia a 11-a a celebrului festival se va desfasura anul acesta intre 27 septembrie si 1 octombrie.
Les Journées de la Culture / Culture Days – septembrie 29 – octombrie 1 , manifestare dedicata comunitatii de arta si cultura din Quebec cu nu mai putin de 500 de evenimente gratuite planificate in intreaga regiune a Montrealului. Evenimentele organizate sunt nu numai gratuite, dar si interactive, implicarea publicului fiind obligatorie pentru ca un artist sa se poata manifesta.
Grand weekend Oktoberfest aux Jardineries – incepand cu 21 septembrie si pana pe 13 octombrie, pe Esplanada Sun Life de la Stadionul Olimpic, incepe petrecerea! Va vor fi oferite (contra cost, fireste) o multime de beri produse de microbraseriile de aici, precum si mancaruri savuroase, toate acompaniate cu muzica de calitate.

Activitati ce se desfasoara pe perioada mai lunga
Montreal Botanical Garden: Gardens of Light – pana in 31 octombrie, asa cum ne-am obisnuit, sunteti asteptati in gradinile chinezesti la un spectacol de culoare si o atmosfera traditionala.
Fiesta Olympica
– la Stadionul Olimpic, pe esplanada Sun Life, in fiecare duminica din vara aceasta, intre orele 16 si 23, pana la 1 octombrie este party pe ritmuri de muzica latino. Sunt invitati artisti aflati la inceputul carierei, dar si consacrati ai genului.
Momenta – biennale de l’image – expozitie eveniment dedicata creatiilor foto si video ce a ajuns la a 15-a editie si se desfasoara pana in 17 octombrie. De aceasta data vor fi prezenti nu mai putin de 38 de artisti din 17 tari, ce vor expune 150 de creatii in 13 locatii diferite din oras.
Voiles en Voiles – pana in 9 octombrie, celebrul circuit cu nu mai putin de 61 de activitati revine in Old Port si anul acesta. Biletele de intrare sunt intre 12$ si 45$ in functie de parcursul sau activitatile alese.
Aura
– la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.

Filme Noi

AMERICAN MADE FLATLINERS ‘TIL DEATH DO US PART A QUESTION OF FAITH

Expozitii
Love is Love – expozitie in plina desfasurare la Montreal Museum of Fine Arts ce prezinta creatiile in domeniul rochiilor de mireasa ale celebrului designer Jean-Paul Gaultier. Expozitia va fi deschisa pana in 9 octombrie. 
Mode Expo 67 – la muzeul McCord din 17 martie si pana in 1 octombrie, o expozitie ce isi doreste sa reinvie atmosfera din timpul celebrei Expozitii din 1967. Fotografie, documentare, marturii.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.
Illusions — L’art de la magie – la Muzeul McCord pana in 7 ianuarie 2018, expozitie dedicata afiselor de la spectacole de magie din perioada 1880 – 1930.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment