Sugestii de weekend (4 – 5 iunie)

Din nou in prag de weekend cu multe de facut, cu vreme mai buna sambata si mai putin buna duminica (daca ne concentram toti tare, tare de tot, poate fuge ploaia), insa cu activitati, festivaluri, expozitii si alte lucruri frumoase si interesante ce se intampla in burg.

Activități, Festival

La Grande Fête des pompiers de Laval la Centropolis – sarbatoarea deja devenita traditie, aflata la a 10-a editie, aduna in fiecare an pe cei mici si cei mari in jurul camioanelor rosii si al atmosferei de petrecere. Concerte, spectacole, fast-food, totul este la intalnire pentru a transforma weekendul acesta intr-unul de neuitat. Nota: am ezitat daca sa punem anuntul acesta la sectiunea dedicata celor mici sau la sectiunea mamelor. Am ales pana la urma sa-l trecem aici, la activtati generale, ca sa nu se supere nimeni 🙂
Montreal Fringe Festival – eveniment cultural ce aduce in atentia publicului artisti neobisnuiti, cu interpretari un pic iesite din comun. Sa-i spunem “un alt fel de festival” ce nu merita ratat sub nicio forma. Se desfasoara pana in 19 iunie, in diferite locatii din oras.
La foire commerciale de l’été 2016 – pana pe 5 iunie, strada Mont Royal este transformata in cel mai mare magazin in aer liber din oras.
Vente de trottoir in Gay Village – weekendul acesta, nu ratati prima vanzare de strada din Village. Vom avea anul acesta 3 saptamani cu vanzari de strada pe Ste-Catherine, aceasta fiind prima dintre ele.
Promenades Hochelaga-Maisonneuve – ramanand in zona vanzarilor stradale, un eveniment similar are loc weekendul acesta si in cartierul sus-numit.
Festival de Musique de chambre de Montréal – pasionati de muzica de camera? Intre 3 si 19 iunie, mai multi interpreti internationali vor pune in scena interpretari ale unor piese celebre.
Piknic Électronik – s-a dat startul la concertele in aer liber de duminica din Jean Drapeau. Festivalul a inceput saptamana trecuta, pe  22 mai si va dura pana in 2 octombrie. Un eveniment muzical ce are loc in fiecare an incepand din 2003. Pentru a vedea programul complet si a fi la curent cu artistii prezenti, vizitati site-ul organizatorilor.
Festival Go vélo Montréal – 29 mai – 5 iunie. Manifestare sportiva si educationala dedicata iubitorilor si pasionatilor de biciclete. In program participari la Défi métropolitain, Opération vélo-boulot, Tour de la Nuit si Tour de l’Île de Montréal.
Festival TransAmériques – 26 mai si pana in 8 iunie. Festival al artelor teatrale si al dansului cu participare locala insa si internationala. Un festival novator ce prezinta o fateta moderna asupra noilor tendinte in acest domeniu fascinant.
Mount Royal tam tams – in fiecare duminica in sezonul estival, chiar langa statuia lui Sir George-Étienne Cartier o multime de lume de aduna pentru acest eveniment gratuity de muzica libera. Dansul si voia buna sunt principalele ingrdiente ale unie dupa-amieze de duminica reusite.
Gay Village Summer Fest – incepand din 5 mai, strada Ste Catherine din centrul Montrealului se inchide circulatiei, iar totul devine sarbatoare. Expozitii de strada, comert ambulant, spectacole in aer liber si multe alte evenimente sunt in program.

Cei mici
Planetarium – in cadrul manifestarii Printemps numerique, puteti asista alaturi de cei mici la doua reprezentatii: Dark Universe: le côté sombre du cosmos si Aurorae. Disponibil pana in 21 iunie.
BODY WORLDS : Animaux à corps ouvert – din 14 aprilie, copiii sunt invitati sa descopere lumea animalelor asa cum nu au mai vazut-o pana acum, in noua expozitie ce se va deschide la Centre des Sciences de Montreal.
Star Wars : The Force Awakens in 70 mm film version – mergeti sa vedeti (sau sa revedeti) filmul, proiectat pe un ecran enorm, cu tehnologie IMAX.
A Beautiful Planet 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.
Luzia – ca in fiecare an, Cirque du Soleil se instaleaza din nou in Vieux Port, de data aceasta aducand un nou spectacol. Spectacolul va fi prezentat incepand din 21 aprilie si pana in 3 iulie 2016.

Expoziții
ELEGANZA – LA MODE ITALIENNE DE 1945 À AUJOURD’HUI  – la muzeul McCord din 26 mai si pana in 25 septembrie, o expozitie ce ne aduce in prim plan istoricul modei italiene din 1945 si pana in present.
Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Ragnar Kjartansson – ultimul weekend in care mai puteti vedea expozitia acestui artist islandez ce ne prezinta la Musée d’art contemporain o expozitie deosebita in care prin introspectiile in viata cotidiana a fiintei umane, reuseste sa scoata in evidenta tragi-comicul situatiilor.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Un weekend frumos si linistit va dorim!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment