Sugestii de weekend (4 – 5 noiembrie 2017)

Primul weekend de noiembrie cum ar putea sa fie altfel decat cu un pic de soare, un pic de frig si ceva ploaie? Avem de toate amestecate, incepand de la miros de toamna si dimineti cu temperaturi reci si pana la amenintarea ca poate poate la un moment dat vom vedea primii fulgi de zapada plutind agale dinspre cerul inourat. Activitati multe in oras, acum daca Halloweenul a trecut: petreceri, avem expozitii, dar si teatru, muzica si distractie pe toate gusturile.

Activități, Festival

Activitati ce se desfasoara numai weekendul acesta
La Grande Dégustation de Montréal
– pana samabata, 4 noiembrie, la Place Bonaventure are loc un eveniment dedicat amatorilor de delicii bahice. Degustari si prezentari de vinuri produse in intreaga lume, insa placerea ne este stricata de faptul ca intrarea nu este libera.
Festival de films francophones CINEMANIA – 2 – 12 noiembrie. Lansat in 1995 festivalul cinematografic CINEMANIA prezinta anul acesta nu mai putin de 120 de creatii cinematografice francofone reprezentative.
Festival du Monde Arabe – 27 octombrie – 12 noiembrie, un festival ce isi doreste sa va prezinte aspecte ale culturii arabe, cel mai mare din America de Nord. Vor fi prezentate creatii din arta cinematografica, muzicala, teatrala si literatura.
Salon National des Animaux de Compagnie – 4 si 5 noiembrie, Place Bonaventure devine un loc de intalnire pentru iubitorii de animale de companie. Expozitie, prezentari de alimente si accesorii, dar si spectacole de dresura.
Coup de coeur francophone – 2 – 12 noiembrie. Eveniment dedicat muzicii francofone ce se desfasoara in fiecare an in Montreal. Sunt prezenti artisti nationali dar si internationali, unii dintre ei consacrati, festivalul este deschis si tinerelor talente.
Festival Végane de Montréal – Marché Bonsecours 4 si 5 noiembrie. Ateliere culinare, degustari si prezentari de noi produse.
Vivaldi: Les quatre saisons sous les chandelles – sambata, 4 noiembrie, de la ora 20, cei ce indragesc creatiile imensului compozitor Vivaldi, vor avea ocazi sa asculte un quartet de corzi ce va interpreta nu mai putin faimoasa opera la lumina lumanarilor in biserica St-Denis.
South Asian Film Festival – 27 octombrie – 5 noiembrie. Nu mai putin de 19 creatii cinematografice premiate din Pakistan, India, Nepal, Bangladesh, USA si Canada vor fi prezentate la Concordia University’s J.A. DeSève Cinema.

Activitati ce se desfasoara pe perioada mai lunga

Montreal Ghost Walk – Explorati Old Montreal intr-un alt fel. Insotiti de un ghid vorbitor de engleza sau franceza va veti imbarca intr-o aventura a lumii umbrelor ce bantuie acest oras plin de o istorie zbuciumata.
Aura
– la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.

Filme Noi

A BAD MOMS CHRISTMAS THOR: RAGNAROK THE KILLING OF A SACRED DEER ROMAN J. ISRAEL, ESQ

Expozitii
Once upon a time… The Western
– 14 Octombrie – 4 Februarie 2018, expozitie organizata de Montreal Museum of Fine Arts si dedicata eroilor din filmele si literatura western.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta incepand cu 20 aprilie o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.
Illusions — L’art de la magie – la Muzeul McCord pana in 7 ianuarie 2018, expozitie dedicata afiselor de la spectacole de magie din perioada 1880 – 1930.
Indigenous Ingenuity – Montreal Science Center organizeaza o noua expozitie, de data aceasta dedicata primilor locuitori ai acestor pamanturi, indigenii.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment