Sugestii de weekend (5 – 6 decembrie)

0
2729

Weekend de decembrie cu aroma de scortisoara si vin fiert si sunet de colinde cantate pe inserat. Weekend plin de activitati, de bucurii, de plimbari pe trotuarele incarcate de lumini colorate si de lume ce profita de zilele cu temperaturi blande, parca desprinse dintr-o zi de octombrie montrealez.
O multime de activitati in tot orasul, pe toate gusturile si pentru toate buzunarele.
Dor de muzica si de colinde? Duminica acesta, cu o mentiune speciala, de la ora 17.00 la biserica St-Denis, 454 Ave Laurier est, corul La Muse, dirijat de Ioana German, ne va incanta auzul cu un spectacol de exceptie, asa cum ne-a obisnuit.

Activitati, Festival, Targuri de Craciun
Marche de Noël aux flambeaux ce are loc traditional pe Avenue du Mont-Royal este sambata aceasta, de la ora 19 si se pleaca din Parcul des Compagnons (intersectia Mont-Royal/ Cartier). Inainte de mars puteti asista in acelasi parc la un spectacol cu incepere de la ora 13.00. Totul se va incheia cu muzica, DJ Brace fiind invitatul principal, iar focurile de artificii vor fi in Parcul La Fontaine de la ora 19.45.
Luminothérapie – din seria evenimentului devenit traditie, in Place des Arts, nu ratati balansoarele luminoase din iarna aceasta.
Patinoarul exterior de la Marché Bonsecours s-a deschis de cateva zile si va asteapta. In zona sunt o multime de activitati de la restaurante, la targul de Craciun din Vieux Port si pana la magazine de cadouri.
Festivalul Noel dans le Parc – 1 singur calendar, 60 de spectacole gratuite. In zona Metro Mont-Royal, in Parc des Compagnons-de-Saint-Laurent sau in zona statiei de Metro Laurier, in Parc Lahaie.
Marché Caisse Noisette (Spargatorul de nuci) pentru ca a inceput sezonul targurilor de Craciun, va amintim ca din 26 noiembrie a inceput la Palatul Congreselor poate cel mai mare si mai important dintre ele.
Montréal en Fêtes – in Vieux Montreal, a inceput pe 3 decembrie un alt targ de Craciun deja faimos cu o multitudine de activitati gratuite. Nu trebuie ratat, mai ales daca sunteti in cautare de cadouri pentru cei dragi.
Marché de Noel de la Rue Prince Arthur – s-a deschis din 2 decembrie si se anunta a fi un eveniment de exceptie. O strada intreaga dedicata evenimentului cu tarabe cu bunatati traditionale si chiar si un spatiu amenajat vanzarii de brazi. Este deschis in fiecare saptamana de miercuri pana duminica.
Le Père Noël Saint-Denis – strada St Denis, intre strazile Mont-Royal si Marie-Anne puteti intalni sambata aceasta, si urmatoarele 3 weekenduri, cu incepere de la ora 13 si pana la 17 pe Mos Craciun, puteti asculta concerte de colinde cantate a cappella si din cate am auzit, puteti chiar intalni un ren viu.
Festivalul Bach – Ultimul weekend al acestui frumos festival dedicat  marelui compozitor. A inceput din 22 noiembrie si va tine pana in 5 decembrie.
Amalgame – in lungul strazii Sainte-Catherine 90 de borne luminoase pun in evidenta opere de arta abstracta ale artistului Jean-Sébastien Denis. Locatia exacta este in Village, intre strazile Berri si Cartier.
Salon des métiers d’art de Montréal – la Place Bonaventure, salonul devenit celebru, sarbatoreste cea de-a 60a editie.
Festivalul de film LGBT IMAGE+NATION, un eveniment ce pune in evidenta comunitatea gay din Montreal, se desfasoara in mai multe sali din oras si este in ultimul weekend de eveniment.

Cei mici

Toyfest – prima editie a unui festival de jucarii ce se doreste a fi cel mai mare de acest gen din Canada. Locatia este un pic la nord, in Laval, iar datele de desfasurare 4,5 si 6 decembrie.
Les pères Noël débarquent au Musée Stewart
– o colectie impresionanta de figurine Mos Craciun, precum si o multime de activitati si ateliere pentru cei mici.
Santa’s Kingdom – Complex Desjardins. Cei mici pot face o plimbare cu trenuletul instalat in complex pentru numai 2$. In weekend ei pot sta cu Mosul sau pot asculta povesti spuse de Mrs. Claus. Activitatea se desfasoara pana in 31 decembrie.
Montreal Museum of Fine Arts – Family Weekends workshops si da, sunt o multime de activitati gratuite in perioada de sarbatori. Verificati orarul.
Mysteries of the Unseen World 3D – IMAX movie
Jean-Michel Cousteau’s Secret Ocean 3D – IMAX movie
Living in the age of Airplanes – IMAX movie
Expozitie cu dinozauri la Montreal Science Centre – 14 life-sized animatronic dinosaurs, mai mult de 20 de fosile, si doua schelete la dimensiune reala – ce ziceti de asta?

Expozitii si muzee
Imagine Brazil – la centrul  DHC/ART – expozitie de arta contemporana braziliana, din 7 noiembrie
George S. Zimbel : un fotograf umanist – Musée des beaux-arts de Montréal (MBAM) – pana pe 6 ianuarie – expozitie de fotografie a unor actori si personalitati ai anilor 1953 – 1955. aveti ocazia sa vedeti cateva cadre inedite ale lui Marilyn Monroe.
Dana Schutz – artist din new York, prezinta la Musée d’art contemporain de Montréal (MAC) o expozitie de pictura contemporana, pana pe 10 ianuarie.

West Island
West Island Mommies – Locuiti in vestul insulei? Atunci poate ar fi bine sa stiti ca se desfasoara o multime de activitati pentru cei mici si nu numai. De la cules de mere, pana la cursuri de bucatarie si multa voie buna.

Cunoasteti alte activitati sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveti sugestii?
Impartasiti-le cu toata lumea folosind pagina de contact.

Weekend vesel si plin de bucurii!

Distribuie:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY