Sugestii de weekend (5 – 6 martie)

A venit primavara. In teorie, pentru ca in practica weekendul acesta inca vom mai simti cate ceva din dulcea iarna quebecoasa. Surprinzator sau nu, Meteomedia ne spune ca pe urmatoarele 14 zile, in timpul zilei vom avea parte numai de temperaturi pozitive. Sa o luam ca pe o gluma precum cea cu furtuna ce a uitat sa vina sau chiar sa-i credem pe cuvant? In orice caz, indiferent la temperaturile de afara, orasul vuieste de activitati, festivaluri, expozitii, concerte si cam tot ce credeti voi ca v-ar face pe plac.

Activități, Festival
Montreal National Home Show (Salon Habitation)
– la Place Bonaventure din 4 si pana in 13 martie. O sansa sa descoperiti ultimele tendinte in decoratiuni si renovari.
Pay Your Age – este un eveniment culinar adresat celor sub varsta de 16 ani. In fapt este vorba de reduceri de pret la meniul consumat in restaurante bune si foarte bune din Montreal, reducere ce s-ar traduce cam asa: meniul complet va costa fix cati ani are. Interesant, nu? Are 12 ani, meniul va costa 12$.
Art Souterrain – un festival de arta prezentata in galerii subterane, eveniment ce debuteaza pe 27 februarie si se va desfasura pana in 20 martie. Mai mult de 80 de artisti vor fi la intalnire in 14 locatii. Delatii pe site-ul oficial www.artsouterrain.com
Montreal en lumière – ultimul weekend al minunatului eveniment din Montreal. Locul de inatlnire este ca de obicei Place des festivals.
Festival Montréal Joue – festival aflat la a 4a editie, se desfasoara din 20 februarie si pana in 6 martie. Mai mult de 300 de activitati dedicate jocurilor video, de societate si multe altele.
Barbegazi – este un festival hivernal dedicat sporturilor de actiune. Are loc pe 5 si 6 martie, esplanada Financière Sun Life de la Parcul Olimpic.
Les Symphonies portuaires de Pointe-à-Callière – un eveniment inedit, aflat la a 22a editie, un concert in aer liber chiar in fata muzeului. Urmatorul concert va avea loc pe vor avea loc 6 martie, de la ora 13.30.
Butterflies Go Free – o adiere de primavara ne este adusa si anul acesta la Gradina Botanica, locul unde fluturii isi vor lua zborul, in serele cu temperaturi controlate, incepand cu 18 februarie si pana in 24 aprilie.
Cazino de Montreal va asteapta in fiecare seara de vineri si sambata pana in 26 martie cu reprezentatii magice ale comediilor muzicale de pe Broadway : Cabaret, Mary Poppins, Les Misérables, Starmania, My Fair Lady, Priscilla Queen of the Desert.
Le Village MAMMOUTH pe esplanada Financière Sun Life de la Parcul Olimpic vă așteaptă pana în luna martie un pationar de dimensiunile unuia de hockey și un tobogan de gheață de nu mai puțin de 23 de metri inălțime și 6 metri lungime. Veți găsi deasemenea o multime de chioșcuri ce vând bunătăți locale, muzica, concerte in aer liber si DJ.
Oratoriul St-Joseph din Montreal vă așteaptă până în 28 martie cu binecuvântata liniște spiriuală precum și cu o expoziție ce se desfășoară în fiecare an și unde puteți vedea mai mult de 200 de scene ale nașterii lui Hristos, realizate în mai mult de 100 de țări. Sunt puse în evidență scene de pe 5 continente precum și o constelație proiectată în interiorul muzeului
Atrium 1000 – dacă chiar vă este dor să patinați, iar temperatura de afară nu vi se pare imbietoare, patinoarul interior de la Atrium vă așteaptă în fiecare zi.

Cei mici
Disney on Ice: 100 Years of Magic – pana duminica 6 martie, la Centre Bell, ca in fiecare vacanta de inceput de martie. Anul acesta vedete sunt personajele din Frozen, The Little Mermaid, Toy Story si inca unele din minunatele filme ale studiourilor Disney.
Festivalul filmului pentru copii – festivalul se termina weekendul acesta, mai precis pe 6 martie. Prezentarile au loc la Cinema Beaubien, Musee des Beaux-Arts, Cinemateque Quebecoise si Cinema du Parc.
Unseen World 3D / Monde Invisible 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique – IMAX Movie
Living in the age of Airplanes – IMAX movie
Expoziție cu dinozauri la Montreal Science Centre – pana pe 20 martie, 14 life-sized animatronic dinosaurs, mai mult de 20 de fosile, și două schelete la dimensiune reală – sună mai mult decât interesant.
Muzeul Barbie din Montreal – deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.

Expoziții
Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Ragnar Kjartansson, artist islandez, ne prezinta la Musée d’art contemporain o expozitie deosebita in care prin introspectiile in viata cotidiana a fiintei umane, reuseste sa scoata in evidenta tragi-comicul situatiilor.
Mongolia, Land of Eternal Blue Sky – pasionati de fotografie si peisaj? Din 4 martie si pana in 8 mai, la Monument-National, este prezentata o expozitie de fotografie din Mongolia. Fotografiile sunt realizate de artistul Bayar Balgantseren (Mongolia). Intrarea este gratuita.
y2o – expoziție de fotografie a artistului Dominique Skoltz, la aceeași Galerie Arsenal, până în 8 mai.
Une modernité des années 1920 – Montréal, expoziție de pictură dedicată artiștilor din grupul Beaver Hall la Musée des Beaux-Arts de Montréal.
Sur les traces d’Agatha Christie – o expoziție dedicată celebrei scriitoare, la Muzeul Pointe-à-Callière, pana in 17 aprilie. Nu trebuie ratată.
Imagine Brazil – la centrul DHC/ART – expoziție de artă contemporană braziliană, este încă în desfășurare si se va incheia pe 13 martie.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Un weekend minunat vă dorim!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment