Sugestii de weekend (5 – 6 noiembrie 2016)

Schimbam ora weekendul acesta! Da, a venit si momentul acesta, inca un semn ca toamna este pe terminate si ca trebuie sa ne pregatim de iarna. Pentru cei ce isi dau acum schiurile jos din pod poate fi chiar un motiv de bucurie. Pentru ceilalti care se pregatesc sa bage motocicletele in garaj nu este decat un apasator sentiment de tristete. Sa trecem peste… Vine weekendul, iar cel de saptamana aceasta se anunta a fi unul incarcat de evenimente si festivaluri. Asa ca pregatiti-va agendele, scoateti creioanele si haideti sa facem impreuna planul pentru activitatile de sfarsit de saptamana.

Activități, Festival
La Grande Dégustation de Montréal – Este un eveniment  ce face parte din programul MTLàTABLE si care ne asteapta in perioada 3 – 5 noiembrie la Place Bonaventure sa degustam din vinurile si whiskey-urile din lumea intreaga. Intrarea este 15$ de persoana.
Salon de la Photo – 4-6 noiembrie, in Laval, la Place Forzani. Evenimentul este defapt unul dintre cele mai importante de gen din regiune si reprezinta nu numai o expozitie in sine, ci si un loc de intalnire pentru amatori si profesionisti, pentru pasionatii de tehnici foto si de arta fotografica.
Festival du monde arabe – 28 octombrie si pana in 13 noiembrie. Eveniment aflat la a 17a editie, aduce in prim plan arta araba. Filme, expozitii, spectacole de muzica si teatru in locatii diferite din oras. Multe dintre reprezentatii sunt gratuite, asa ca merita sa aruncati un ochi si sa vedeti ce vi se pare interesant.
MTLàTABLE – 150 de restaurante va propun meniuri de cina, compuse din 3 servicii, la preturi de 21$, 31$ si 41$. Evenimentul are loc intre 3 si 13 noiembrie. Consultati lista de pe site-ul organizatorilor si alegeti restaurantele favorite.
Montreal Vegan Festival – daca faceti parte din cei ce si-au facut un obicei din a manca vegan sau vreti numai sa aveti mai multe detalii despre acest mod de viata, sunteti asteptati weekendul acesta la Marché Bonsecours.
Annual Gem and Mineral Show – 4 – 6 noiembrie la Place Bonaventure. Expozitie cu vanzare de pietre pretioase si semipretioase, minerale, bijuterii, sculpturi, perle, fosile, etc…
Salon des Animaux de Compagnie – daca tot sunteti la Place Bonaventure in weekendul acesta, aflati ca tot acolo este salonul unde cei mici (si nu numai) pot vedea tot felul de animale de companie si sa asiste la spectacole si concursuri organizate in cadrul festivalului.
Le salon des Artistochats – sambata si duminica la Centre Pierre-Charbonneau, o expozitie ce este in primul rand un eveniment artizanal ce aduce in prim plan dragostea fata de feline. Artisti locali va prezinta creatii proprii, picturi, atelier de decorat biscuiti, machiaje pentru cei mici si cei mari, precum si proiectii de videouri cu pisici.
Montreal Improv Festival – Un festival al artei teatrale si al comediei bazat pe improvizatie. Artisti locali si internationali isi vor masura talentul si spontaneitatea pe scenele adaptate prezentarilor pline de umor. Desfasurare 3 – 13 noiembrie, la Montreal  Improv Theatre.
Cinemania – Festival al filmului francofon, alflat deja  la a 22a editie, se desfasoara anul acesta intre 3 si 13 noiembrie la CInema Imperial, 1360 Rue de Bleury.
Coup de coeur francophone – 3 – 13 noiembrie, este un festival ce a fost inaugurat in 1987 la Montreal si care isi propune sa va prezinte melodii noi sau aflate deja in repertoriul artistilor francofoni din Montreal si din restul Canadei. Pentru programul de desfasurare si artistii participanti, vizitati site-ul web al organizatorilor. 

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Sunteti preaprobat pentru cumpararea unei proprietati? Serviciul este gratuit.
Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]
Filme Noi

DOCTOR STRANGE HACKSAW RIDGE TROLLS


Expozitii
Altar of the Dead /la célébration de la Fête des Morts
– la Muzeul Redpath, pana in 6 noiembrie o expozitie diferita, organizata cu sprijinul studentilor din Mexic de la Univ McGill.
Robert Mapplethorpe –  pana in 22 ianuarie 2017, la Musée des beaux-arts de Montréal, expozitie de fotografie a artistului american ce expune in premiera in Canada. Portrete ale unor celebritati din lumea filmului (Richard Gere, Andy Warhol, Patti Smith, Yoko Ono), nuduri si natura moarta.
Notman, photographe visionnaire – la Muzeul McCord pana in 26 martie 2017. William Notman (1826–1891) a fost primul fotograf canadian de renume international.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

Cei mici
Astéroïde : mission extrême / Un jour sur Mars – Planetarium – program dublu, prezentat pana in 31 decembrie 2016.
Nous sommes des étoiles – un film de animatie pentru toata familia. Pana in 31 decembrie la Planetarium.
Disney on Ice – numai weekendul acesta, la Centre Bell, lasati-i pe cei mici sa patrunda in lumea minunata a basmelor cu spectacolul Dare to Dream.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment