Sugestii de weekend (6 – 7 august)

Zile frumoase si calde de vara, cu soare mult si sanse putine de a vedea norii. Zile in care orasul vuieste de activitati si evenimente si in care chiar daca am vrea sa stam acasa, nu merita. Festivaluri, concerte, mancare buna, iarba verde, piscine sunt numai cateva din locurile unde puteti merge daca va hotarati sa iesiti din casa in weekendul acesta.

Activități, Festival

Montréal First Peoples Festival – in si in jurul  Quartier des Spectacles, se desfasoara din 3 si pana in 10 august un festival al artei autohtone, festival ce aduce pe scenele din jur nume cunoscute dintre artistii inuiti.
Montréal International Triathlon – pe 7 august, in portul vechi din Montreal este locul de intalnire pentru mii de sportivi ce isi dau intalnire aici cu ocazia acestei competitii urbane internationale. Inregistrati-va sa partcipati sau veniti sa asistati la competitia ce se va desfasura duminica.
Italian Film Festival – va prezinta in saptamana 5 – 12 august proiectii gratuite ale mai multor filme italiene la Leonardo Da Vinci Centre, Casa d’Italia, Cinéma Beaubien si Cinéma du Parc.
ÎleSoniq 
– manifestare concert pentru iubitorii muzicii electronice, are loc in Parcul Jean Drapeau pe 5 si 6 august.
Les amis de la montagne –
va prezinta duminica aceasta, pe 7 august, de la ora 3 pm, un concert gratuit pe Mont Royal. Sunshine! Colours! Rythm! – in interpretarea Olivia Musat (romanca, studiaza docorat la U de Montreal), piano.
Italian Week
– 5 – 14 august, vine si anul acesta cu concerte simfonice, expozitii de masini si de arta si o multime de evenimente culturale si artistice ce se vor desfasura preponderent in Mica Italie si imprejurimi.
Aviation Museum din Montreal, gazduieste pe 7 august, duminica, o zi speciala plina de activitati dedicate familiei. Family day la muzeul aviatiei.
Otakuthon – din 5 si pina in 7 august, la Palais des Congres are loc acest festival/expozitie ce aduce impreuna pe cei pasionati de arta manga, anime japoneza. Multi dintre cei prezenti vor fi imbracati in costumele personajelor favorie, deci va fi un eveniment placut si plin de surprize chiar si pentru cei ce nu sunt atat de pasionati de acest fel de arta.
Les arts s’invitent au Jardin – in fiecare duminica dupa-amiaza, de la ora 14.00 un spectacol unic de muzica se desfasoara in Gradina Botanica. Duminica aceasta invitat este cunoscutul interpret si compozitor Patrick Norman. Atentie insa, intrarea in Gradina Botanica nu este gratuita, spectacolul insa este.
Plajele din Montreal – daca este vara, esta cald, iar daca este cald atunci este timpul sa iesim la plaja. Nu ratati anul acesta sa va bucurati de plajele din Montreal si din imprejurimi. Locurile sunt destul de la indemana : plaja din Vieux Port de la Orologiu, plaja de la Oka, cea de la Pointe Calumet, Parc Jean Drapeau, Cap Saint-Jacques, Ile-Bizard, Saint-Zotique Beach sau Récré-O-Parc din Ste Catherine in Rive Sud.

Piknik Électronik –  concertele in aer liber in fiecare duminica in parcul Jean Drapeau. Festivalul a inceput pe  22 mai si va dura pana in 2 octombrie. Un eveniment muzical ce are loc in fiecare an incepand din 2003. Pentru a vedea programul complet si a fi la curent cu artistii prezenti, vizitati site-ul organizatorilor. 
Mount Royal tam tams – in fiecare duminica in sezonul estival, chiar langa statuia lui Sir George-Étienne Cartier o multime de lume de aduna pentru acest eveniment gratuity de muzica libera. Dansul si voia buna sunt principalele ingrdiente ale unie dupa-amieze de duminica reusite.
Gay Village Summer Fest – incepand din 5 mai, strada Ste Catherine din centrul Montrealului se inchide circulatiei, iar totul devine sarbatoare. Expozitii de strada, comert ambulant, spectacole in aer liber si multe alte evenimente sunt in program.

Cei mici
BODY WORLDS : Animaux à corps ouvert – din 14 aprilie, copiii sunt invitati sa descopere lumea animalelor asa cum nu au mai vazut-o pana acum, in noua expozitie ce se va deschide la Centre des Sciences de Montreal.
Star Wars : The Force Awakens in 70 mm film version – mergeti sa vedeti (sau sa revedeti) filmul, proiectat pe un ecran enorm, cu tehnologie IMAX.
A Beautiful Planet 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.
Luzia – ca in fiecare an, Cirque du Soleil se instaleaza din nou in Vieux Port, de data aceasta aducand un nou spectacol. Spectacolul va fi prezentat incepand din 21 aprilie si pana in 3 iulie 2016.

Expozitii
Of Horses and Men: The Émile Hermès Collection, Paris – la Muzeul Pointe-à-Callière se desfasoara pana in 19 octombrie o expozitie ce ne aduce in prim-plan mai mult de 300 de obiecte dedicate echitatiei, obiecte din colectia personala a lui Émile Hermès, fostul presedinte si fondator al marcii de lux Hermes.
ELEGANZA – LA MODE ITALIENNE DE 1945 À AUJOURD’HUI  – la muzeul McCord din 26 mai si pana in 25 septembrie, o expozitie ce ne aduce in prim plan istoricul modei italiene din 1945 si pana in present.
Toulouse-Lautrec affiche la Belle Époque – la Musée des beaux-arts, din 18 iunie si pana in 30 octombrie, o intalnire ce ne va purta in epoca pariziana a cabaretelor.
Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian. iulie, in parcul

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment