Sugestii de weekend (9 – 10 aprilie)

Weekend!!! Pana la urma faptul ca vremea nu tine cu noi chiar nu prea conteaza. Este mult mai important ca suntem in plin weekend si ca orasul debordeaza de activitati care mai de care mai interesante si ca oricat am incerca nu reusim sa gasim un motiv sa stam in casa.

Activități, Festival, Expozitii
Festival Montréal Bar & Bouffe
– reuneste nu mai putin de 17 restaurante din Montreal, in cea de-a doua editie a unui festival ce isi propune sa ne ajute sa descoperim restaurante noi si trendy, cu meniuri si bauturi la preturi mai mult decat accesibile. Evenimentul se desfasoara in perioada 7 -16 aprilie 2016.
Salon International de l’Alimentation – 13 – 15 aprilie al Palais de Congres. Nu este in weekend, insa sigur este un punct de reper pentru cei interesati in tehnologii alimentare si in ultimele inovatii in domeniu. Mai mult de 850 de expozanti din 50 de tari vor fi prezenti.
Salon Maternité Paternité Enfants – pana in 10 aprilie la Place Bonaventure. Salon dedicat viitorilor parinti si celor ce au copilasi in varsta de pana la 6 ani.
Grande Braderie de Mode Québécoise – 14 -17 aprilie la Marché Bonsecours. Expozitie de moda cu vanzare. Va asteapta creatii ale artistilor din Quebec si reduceri de 50% pana la 80%.
Festival littéraire international Metropolis bleu – 11- 17 aprilie, manifestare dedicata celor ce indragesc cartea si universul literar. Conferinte, lansare de carte, piese de teatru si prezentari. Programul complet precum si locatiile unde se desfasoara evenimentele sunt afisate pe site-ul organizatorilor.
Festival Cinéma Latino-américain de Montréal –  pentru cei ce indragesc filmul, a 7a editie a acestui festival are loc in perioada 31 martie si pana in 10 aprilie la CInema Parc.
SAT Fest
– pana in 8 aprilie, La Société des arts technologiques ne prezinta o serie de scurt metraje in Satosphère.
Butterflies Go Free – o adiere de primavara ne este adusa si anul acesta la Gradina Botanica, locul unde fluturii isi vor lua zborul, in serele cu temperaturi controlate, a inceput in 18 februarie si va continua pana in 24 aprilie.

Cei mici
Cirkopolis
– spectacol prezentat in perioada 14- 16 aprilie de Cirque Éloize la Teatrul Maisonneuve.
Le Cirque de Monsieur Lapin – pana in 17 aprilie la muzeul McCord, o activitate pentru copiii intre 3 si 9 ani.
Planetarium
– in cadrul manifestarii Printemps numerique, puteti asista alaturi de cei mici la doua reprezentatii: Dark Universe: le côté sombre du cosmos si Aurorae. Disponibil pana in 21 iunie.
BODY WORLDS : Animaux à corps ouvert – din 14 aprilie, copiii sunt invitati sa descopere lumea animalelor asa cum nu au mai vazut-o pana acum, in noua expozitie ce se va deschide la Centre des Sciences de Montreal.
Unseen World 3D / Monde Invisible 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Living in the age of Airplanes
– IMAX movie
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.

Expoziții
Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Ragnar Kjartansson, artist islandez, ne prezinta la Musée d’art contemporain pana in 22 mai o expozitie deosebita in care prin introspectiile in viata cotidiana a fiintei umane, reuseste sa scoata in evidenta tragi-comicul situatiilor.
Mongolia, Land of Eternal Blue Sky – pasionati de fotografie si peisaj? Din 4 martie si pana in 8 mai, la Monument-National, este prezentata o expozitie de fotografie din Mongolia. Fotografiile sunt realizate de artistul Bayar Balgantseren (Mongolia). Intrarea este gratuita.
y2o – expoziție de fotografie a artistului Dominique Skoltz, la aceeași Galerie Arsenal, până în 8 mai.
Sur les traces d’Agatha Christie – o expoziție dedicată celebrei scriitoare, la Muzeul Pointe-à-Callière, pana in 17 aprilie. Nu trebuie ratată.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Un weekend frumos vă dorim!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment