Sugestii de weekend (9-10 decembrie 2017)

Intram din ce in ce mai mult in iarna si ne pregatim de zapada ce parca intarzie sa vina, cu toate ca in sufletele noastre atmosfera de Sarbatori este deja prezenta. Mall-urile sunt pline, fermele cu brazi sunt asaltate de clienti, iar in case mirosul de cetina incepe incet incet sa isi faca loc, in asteptarea aromelor de cozonaci aburinzi. Avem si weekendul acesta o multime de activitati pregatite, Montrealul, ca in fiecare iarna dealtfel, nu se teme de frig si de vremea urata si va asteapta sa scoateti nasurile afara din case. Let’s have some fun!

Activități, Festival

Le Marché Casse-Noisette – pana in 10 decembrie, la parterul Palais des Congrès are loc una dintre pietele de Craciun celebre deja in Metropola. Si mai interesant este faptul ca 10% din vanzarile realizate vor fi donate la Fondul Casse-Noisette pour enfants.
Salon des Métiers d’Art de Montréal – La Place Bonaventure, din 7 si pana in 17 decembrie, cea de-a 62-a editie a acestui eveniment va invita sa cunoasteti creatiile a numai de 400 de mesteri artizani din Quebec, Canada si Franta. Intrarea este gratuita!
Montreal Winter village – Village Mammouth – incepand din 9 decembrie si pana in 12 martie, Village Mammouth, situat la Esplanada Parcului Olimpic, este locul de intalnire al amatorilor de activitati de iarna, concerte in aer liber, food trucks si multa, multa distractie. Vinerea si sambata pana la 10 seara program special cu DJ locali, cocktailuri cu tematica hivernala si multe altele.
Mini-Comiccon de Montréal 2017 – pasionati de benzi desenate, de eroi de povesti si fictiune? Atunci avem un loc de intalnire sa va propunem: Palais des Congres, 9 si 10 decembrie. Locul cel mai potrivit pentru a gasi ceva cadouri tematice sau pur si simplu pentru a va plimba in lumea misterioasa a povestilor din benzile desenate.
Les choralies 2017 – La capela Notre-Dame-de-Bon-Secours in fiecare sambata si duminica din luna decembrie, de la orele 13.30 si 15.00, vor avea loc concerte gratuite de Craciun.
Luminothérapie – a 8-a editie a balansoarelor muzicale si-a anuntat prezenta in Quartier des Spectacles si va asteapta cu numai putin de 30 de balansoare muzicale si luminoase pana in 28 ianuarie.
Noël dans le parc – ca in fiecare an, incepand cu 1 decembrie si pana la 25 decembrie, 3 parcuri din Montreal va incalzesc sufletele si inimile cu un program de sarbatori de neegalat. Locurile bine cunoscute sunt: Parcul Emilie Gamelin, Parcul de Compagnons de Saint-Laurent si Parcul Lahaie.
Complexe Desjardins 100% Noel – Complexul Desardins va fi pana in 24 decembrie, ca in fiecare an deja, gazda oraselului interior al lui Mos Craciun. Il puteti intalni pe Mos, sa va plimbati cu trenuletul sau sa va dati in carusel.
Nutcracker – Ballet Ouest de Montréal prezinta in 2 si 3 decembrie celebra punere in scena la Centre Pierre Péladeau. Nu mai putin de 80 tineri dansatori vor acompania pe scena cei 40 de mebri ai corpului de balet.
IMAGE+NATION – festivalul de film LGBT din Montreal are anul acesta o editie aniversara, cea cu numarul 30. Se desfasoara in diverse locatii intre 23 noiembrie si 13 decembrie.
Village du Vilain Sapin – ati vazut bradul de Craciun al Montrealului anul trecut? Da, acela care a intrat in colectia internationala a celui mai urat brad de Craciun din lume. Daca nu, aflati ca va fi din nou prezent si anul acesta. Ok, nu acelasi brad, insa unul la fel de “incantator”. Ambianta este asigurata cu o piata de Craciun garnisita de bunatati si cadouri.
Bach Festival – un festival, un eveniment, o ocazie de a asculta muzica imensului compozitor. Din 17 noiembrie si pana in 23 decembrie in locatii diverse.
Aura – la basilica Notre Dame, un spectacol de lumini si sunet unic, realizat de compania montrealeza Moment Factory. Va promitem ca daca va veti uita la videoul de prezentare de pe site-ul oficial veti fi vrajiti. Spectacolul se va desfasura pentru cel putin un an incepand din 21 martie 2017.

Filme Noi

JUST GETTING STARTED BULLET HEAD I, TONYA

Expozitii
Once upon a time… The Western
– 14 Octombrie – 4 Februarie 2018, expozitie organizata de Montreal Museum of Fine Arts si dedicata eroilor din filmele si literatura western.
Expozitia Leonard Cohen – La Muzeul de Arta Contemporana, pana in 9 aprilie 2018, o expozitie dedicata vietii si creatiei mareului artist.
Amazonia: The Shaman and the Mind of the Forest – Muzeul  Pointe-à-Callière ne prezinta o expozitie cu nu mai putin de 500 de articole apartinand shamanilor si culturii amazoniene.
Pignon sur rue à Montréal – la Muzeul Modei (da, avem si unul din acesta) pana in 30 decembrie va sunt prezentate creatii din domeniu, realizate in provincie de la 1845 si pana in zilele noastre.
Illusions — L’art de la magie – la Muzeul McCord pana in 7 ianuarie 2018, expozitie dedicata afiselor de la spectacole de magie din perioada 1880 – 1930.
Indigenous Ingenuity – Montreal Science Center organizeaza o noua expozitie, de data aceasta dedicata primilor locuitori ai acestor pamanturi, indigenii.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment