Sugestii de weekend lung (1 iulie – 3 iulie)

Weekend de iulie ce debuteaza cu temperaturi mai mult modeste. Weekend cu Jazz, cu expozitii si cu mutari si schimbari de adrese pentru cei ce au ales ziua de 1 iulie ca data de schimbat domiciliul.

Activități, Festival
1st of July – Canada Day – incepem luna cu sarbatoarea nationala si cu o parada ce nu ar trebui ratata si care se desfasoara in fiecare an incepand din 1977. Startul se va da la ora 11 dimineata, pe 1 iulie (duh!) pe strada Ste Catherine intre strazile Fort si Peel. Undeva intre orele 1.30 si 2 pm parada se va termina in Square Phillips, acolo unde veti fi asteptati de un urias tort masurand 1.2 metri pe 2.44, tort ce va fi servit gratuit participantilor. Se presupune ca va fi deajuns tort pentru 2500 de persoane.
Montreal Jazz Festival – mai este nevoie de prezentare? A 37-a editie ce are loc anul acesta ne aduce o multime de vedete pe scenele amplasate in Place des Arts. Festivalul se desfasoara intre 29 iunie si 9 iulie, iar data de 8 iulie trebuie sa o marcati cu grija in calendare pentru ca este ziua in care Fanafara Ciocarlia va sustine doua concerte pe scena Festivalului.
Festival International de Percussions – in parcul Arthur-Therrien din Verdun, din 2 si pana in 10 iulie se desfasoara a 15-a editie a acestui eveniment multicultural si multidisciplinar. 6 zile de spectacol la care vor lua parte mai mult de 500 de artisti. Activtiatile pentru copii si produsele artizanale nu lipsesc de la intalnire.
Carifiesta – parada/festival al muzicii din Caribe, se afla la a 41-a editie si anul acesta se va desfasura pe 2 iulie, pe strada Ste Catherine intre Rue Fort, unde dealtfel este si punctul de plecare la orele pranzului, si square Phillips. Culori vibrante, costume extravagante, muzica, dans… Fiesta!!!!
Grand Ribfest – pana pe 3 iulie, duminica, pe cheiul de la Orologiul din Vieux Port, 8 bucatari vestiti pentru costele pe care le prepara va asteapta sa le dati note si sa le gustati creatiile. Carnivori din tot Montrealul, uniti-va!
Feux Gourmands – pentru cei pasionati de mancare buna si distractie in fiecare seara cu focuri de artificii, pe acelasi chei al Orologiului, nu mai putin de 6 food truck-uri isi dau intalnire intr-un loc unde vor fi puse la dispozitia pasionatilor bbq-uri si un bucatar/macelar ce va va ajuta sa « construiti » frigarui pe care le veti putea frige singuri.
Plajele din Montreal – daca este vara, esta cald, iar daca este cald atunci este timpul sa iesim la plaja. Nu ratati anul acesta sa va bucurati de plajele din Montreal si din imprejurimi. Locurile sunt destul de la indemana : plaja din Vieux Port de la Orologiu, plaja de la Oka, cea de la Pointe Calumet, Parc Jean Drapeau, Cap Saint-Jacques, Ile-Bizard, Saint-Zotique Beach sau Récré-O-Parc din Ste Catherine in Rive Sud.
Embodied Narrative: Sensory Stories for the Digital Age – pana pe 21 august, la Phi-Centre puteti urmari o serie de 13 prezentari interactive ce incearca sa recreeze ultimele moment de viata ale lui JFK si Whitney Houston. Prezentarile folosesc ultimele descoperiri in realitatea virtuala. 
Festivalul international al focurilor de artificii – incepe sambata aceasta, pe 2 iulie si va continua toata luna, ultima reprezentatie fiind pe 30 iulie. Deschiderea se va face samabta, 2 iulie, incepan de la ora 22, cu focuri de artificii pe teme muzicale din jocuri video si filme cu eroi fictivi, in interpretarea muzicienilor de la Regimentul Royal 22.
Piknik Électronik –  concertele in aer liber in fiecare duminica in parcul Jean Drapeau. Festivalul a inceput pe  22 mai si va dura pana in 2 octombrie. Un eveniment muzical ce are loc in fiecare an incepand din 2003. Pentru a vedea programul complet si a fi la curent cu artistii prezenti, vizitati site-ul organizatorilor. 
Mount Royal tam tams – in fiecare duminica in sezonul estival, chiar langa statuia lui Sir George-Étienne Cartier o multime de lume de aduna pentru acest eveniment gratuity de muzica libera. Dansul si voia buna sunt principalele ingrdiente ale unie dupa-amieze de duminica reusite.
Gay Village Summer Fest – incepand din 5 mai, strada Ste Catherine din centrul Montrealului se inchide circulatiei, iar totul devine sarbatoare. Expozitii de strada, comert ambulant, spectacole in aer liber si multe alte evenimente sunt in program.

Cei mici
Planetarium – Ultimul weekend – in cadrul manifestarii Printemps numerique, puteti asista alaturi de cei mici la doua reprezentatii: Dark Universe: le côté sombre du cosmos si Aurorae. Disponibil pana in 21 iunie.
BODY WORLDS : Animaux à corps ouvert – din 14 aprilie, copiii sunt invitati sa descopere lumea animalelor asa cum nu au mai vazut-o pana acum, in noua expozitie ce se va deschide la Centre des Sciences de Montreal.
Star Wars : The Force Awakens in 70 mm film version – mergeti sa vedeti (sau sa revedeti) filmul, proiectat pe un ecran enorm, cu tehnologie IMAX.
A Beautiful Planet 3D – IMAX Movie
Wild Africa / Afrique
– IMAX Movie
Muzeul Barbie din Montreal
– deschis din 12 februarie la Galeriile Les Cours Mont-Royal, expozitia aduna la un loc mai mult de 1000 de exemplare ale dragalasei papusi, unele dintre ele in editie limitata, exemplare ce au fost adunate de la colectionari din lumea intreaga.
Luzia – ca in fiecare an, Cirque du Soleil se instaleaza din nou in Vieux Port, de data aceasta aducand un nou spectacol. Spectacolul va fi prezentat incepand din 21 aprilie si pana in 3 iulie 2016.

Expozitii
Of Horses and Men: The Émile Hermès Collection, Paris – la Muzeul Pointe-à-Callière se desfasoara pana in 19 octombrie o expozitie ce ne aduce in prim-plan mai mult de 300 de obiecte dedicate echitatiei, obiecte din colectia personala a lui Émile Hermès, fostul presedinte si fondator al marcii de lux Hermes.
ELEGANZA – LA MODE ITALIENNE DE 1945 À AUJOURD’HUI  – la muzeul McCord din 26 mai si pana in 25 septembrie, o expozitie ce ne aduce in prim plan istoricul modei italiene din 1945 si pana in present.
Toulouse-Lautrec affiche la Belle Époque – la Musée des beaux-arts, din 18 iunie si pana in 30 octombrie, o intalnire ce ne va purta in epoca pariziana a cabaretelor.
Pompeii si Herculanum – din 6 februarie pana in 5 septembrie, expozitie in premiera la Musée des beaux-arts din Montreal. Sunt prezentate mai mult de 200 de artefacte, statui de bronz si marmura, mozaicuri, fresce si obiecte din viata cotidiana.
Fragments d’humanité. Archéologie du Québec – muzeul Pointe-à-Callière va prezinta incepand cu 16 februarie si pana in 8 ianuarie 2017 o expozitie dedicata celebrarii a 50 de ani de arheologie in Quebec. Merita mentionat ca este prima expozitie de asemenea anvergura organizata in Quebec.

West Island
West Island Mommies – Locuiți în vestul insulei? Atunci poate ar fi bine să știți că se desfășoară o mulțime de activități pentru cei mici și nu numai.

Programul de weekend va este prezentat de Quebec.Ro si Zig Zag Roman Canadian.

Cunoașteți alte activități sau locuri care ar putea fi interesante pentru cei din comunitate? Aveți sugestii?
Impărtășiți-le cu toată lumea folosind pagina de contact.

Un weekend vesel si plin de voie buna va dorim!

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment