UberX, aplicatia ce ne poate transforma pe toti in soferi de taxi

Incepand de azi dimineata, de la ora 10, aplicatia UberX este disponibila pentru Montreal. Asta inseamna ca oricine dintre dvs, care doreste sa devina sofer de taxi la timp partial o poate face fara sa mai aiba nevoie de licenta sau autorizatie speciala.

uberConditiile principale sunt sa aveti minim 21 de ani, o masina cu 4 usi care sa nu fie mai veche de 2005, iar cazierul nu sa fie impecabil, ceea ce este o mare diferenta fata de soferii de taxi, carora nu le este cerut cazierul atunci cand sunt angajati.

Functionarea este simpla, clientii vor putea vedea pe ecranul telefonului mobil toate masinile Uber aflate in imediata vecinatate si vor trimite un mesaj catre masina aleasa. Plata se face cu cardul de credit ce este deja inscris in dosarul companiei Uber, in felul acesta soferul neavand nevoie sa dea restul sau sa accepte bani cash.

Se presupune ca pentru cei ce vor prefera serviciile Uber in locul taxiului obisnuit, costul calatoriei va fi cu aproximativ 30% mai ieftin. UberX exista deja in aproximativ 150 de orase din lume, Montrealul fiind al treilea oras canadian unde aplicatia este implementata, dupa Toronto si Ottawa.

Ramane de vazut care va fi reactia autoritatilor la acest serviciu, stiut fiind ca soferii actuali de taxi platesc sume mari catre municipalitate pentru a-si pastra licentele valabile. In Toronto, aplicatia este deja contestata in instanta, insa in Montreal nimic nu s-a anuntat.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment