Uite viza, nu e viza… o avem, insa s-ar putea sa nu o avem

Presedintele Romaniei, dl Klaus Iohannis a anuntat azi dimineata ca in urma negocierilor purtate cu reprezentantii de la Ottawa, s-a decis ridicarea vizelor pentru cetatenii romani ce doresc sa calatoreasca in Canada incepand cu data de 1 decembrie 2017. Este defapt o schimbare de cateva luni, pentru ca intelegerea initiala era 1 mai 2018, deci nu-i ceva major.

Deasemenea, romanii care au mai calatorit in Canada vor scapa de vize ceva mai repede, adica de la 1 mai 2017. Da, asta este ceva nou. Cu cei ce au mai fost lucrurile sunt mai simple, pentru ca ei au deja verificarile facute si nu prezinta riscul de ramane aici sau de a crea probleme.

Acum, ceea ce nu se spune pe niciunde este faptul ca Romania va trebui in continuare ca pana la data limita de ridicare a vizelor, 1 decembrie 2017, sa indeplineasca conditiile de securitate impuse de partea canadiana, si deasemenea, aceasta ridicare a vizelor este conditionata de faptul ca valonii, une din regiunile din Belgia a carui parlament trebuie sa voteze favorabil pentru semnarea acordului CETA, nu par a fi de acord cu acesta.

Asa ca, daca nu este acord CETA, nu sunt ridicate vizele si daca nu sunt indeplinite conditiile, vizele raman la locul lor. Acum serios, din cele 28 de milioane de Euro (suma este o fabulatie intamplatoare) alocate pentru indeplinirea conditiilor de securitate cati credeti ca vor fi furati si cati nu vor ajunge pentru ca acestea sa fie indeplinite? 🙂

 

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment