Un record de caldura pentru sambata 25 februarie?

Daca ar fi sa ne luam dupa datele publicate de Environnement Canada si Meteomedia se pare ca sambata aceasta vom dobori recordul de temperatura ce dateaza din 25 februarie 1956.

Astfel, Environnement Canada prevede pentru sambata temperaturi de pana la 10°C , in timp ce Meteomedia ne promite nici mai mult, nici mai putin decat 14°C si 10 mm de ploaie.

Simon Legault, meteorolog la Environnement Canada, a declarat ca intradevar sunt sanse mari ca recordul vechi de 61 de ani sa fie doborat sambata sau cel putin egalat. De mentionat ca media de sezon pentru 25 februarie este de –2,7°C.

Valul de caldura ce vine dinspre centrul Statelor Unite se va indeparta de regiunea noastra duminica, atunci cand temperatura va reveni la media de sezon, lucru ce va crea un contrast intre cele doua zile, de la 14°C sambata, la numai –1°C duminica. Lucru suficient ca strazile ude de la ploaia de sambata sa se transforme in patinoar.

Oricum, demn de mentionat ca iarna nu s-a terminat si ca mai avem inaintea noastra luna martie, luna ce ar putea aduce temperaturi reci si caderi de zapada semnificative.

Pana atunci insa, sa ne bucuram de cele cateva zile mai calde si de faptul ca “muntii” de zapada din fata caselor si de trotoare isi vor mai pierde din dimensiuni.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment