Unde credeti ca este cel mai scump transport aerian international?

Ia sa vedem daca ghiciti? Canada!!!!

Cu un pret mediu de 94.66 USD per 100 de km Canada domina topul celor mai scumpi transportatori aerieni internationali. Clasamentul a fost facut de site-ul kiwi.com si a fost publicat in Huffington Post .

Pe locul al doilea, insa la o distanta considerabila, este Oman-ul cu numai 61.87 USD per 100 de km. Statele Unite sunt pe pozitia a 5a cu numai 18.05 USD.

Nu este de mirare in aceste conditii ca din ce in ce mai multi canadieni prefera sa ia avionul din aeroporturile de la sud de granita, Plattsbourgh fiind o buna optiune pentru cei ce locuim in provincia Quebec si mai ales in Montreal.

Kiwi.com spune ca pentru a realiza aceasta statistica analizat mai mult de 1 milion de zboruri din 75 de tari.

Motivele principale pentru care in Canada pretul este mai mare sunt in primul rand costul ridicat al serviciilor oferite de aeroprturi companiilor aeriene (tarif de aterizare, decolare, stationare, etc) cat si faptul ca guvernul federal percepe o chirie de la aeroporturile canadiene. Un alt motiv ar fi si lipsa competitei (asta o vedem in mai multe domenii, vezi telefonia mobila), dat fiind faptul ca piata canadiana este in mare parte controlata de Air Canada si West Jet.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment