Victor Ponta promite masuri pentru facilitarea votului in diaspora in turul 2

vpontaPremierul Victor Ponta a promis luni ca va lua toate masurile posibile pentru ca in turul al doilea al alegerilor, comunitatile romanesti din diaspora sa poata vota intr-un cadru mult mai organizat si fara probleme.

“E foarte clar ca procedura de vot e cea care a consumat foarte mult timp, e o procedura antifraudare care presupune mult timp pentru cel care voteaza. Vreau si cred ca putem sa organizam procedural tot sistemul de vot astfel incat pe 16 noiembrie sa nu existe niciun cetatean roman la Paris, Viena sau Londra care sa nu poata vota”, a declarat premierul Victor Ponta.

“Toate masurile vor avea sprijinul logistic al guvernului si MAE, vom asigura din fondul de rezerva cresterea numarului de cabine, a personalului si tot ceea ce este de facut”, a adaugat Victor Ponta, la plecarea de la o intalnire cu ministrul de Externe Titus Corlatean.

“Domnul ministru si echipa lui imi garanteaza cu functiile lor ca pe data de 16 niciun cetatean nu va pleca fara sa voteze”, a spus Victor Ponta, care insa a adaugat ca organizatorii scrutinului nu au gresit duminica.

“Nu a fost dezorganizare, ci o procedura care a oprit frauda. Intarzierea a venit de la acel formular antifrauda, un principiu corect, pentru ca stiti ca in 2009 s-a fraudat la Paris”, a mai spus Victor Ponta.

“Daca procedura de completare a acelor formulare se simplifica nu vor mai fi probleme”, a spus premierul, aratand ca acea declaratie pe proprie raspundere care a trebuit completata de votantii din strainatate, va fi la turul urmator “descarcata online, completata, cel care vine doar sa semneze, in fata personalului sectiei de vot”.

Distribuie:

Related posts

One Thought to “Victor Ponta promite masuri pentru facilitarea votului in diaspora in turul 2”

  1. Ce inseamna asumarea raspunderii de catre reprezentantii MAE? Demisie, puscarie, organizarea alegerilor de la inceput, dupa ce vor pune la dispozitie suficiente sectii de votare pentru diaspora? Degeaba venim cu formularul tipizat completat de acasa daca avem acelasi numar de stampile ca in primul tur.

Leave a Comment