Vom avea o noua retea de tren electric de 67 de km in Montreal

Caisse de dépôt et placement du Québec a anuntat astazi demararea unui proiect de tren de banlieu, in valoare de 5.5 miliarde de dolari, proiect ce va fi finalizat pana in 2020. Din investitia totala, 3 miliarde vor fi o investitie directa a CDPQ, restul fiind investiti de guvernul Quebec si Canada.

Aceasta retea electrica de tren (REM) va fi cea de-a treia ca marime din lume in ceea ce priveste lungimea de 67 de km, dupa cea din Dubai (80 de km) si cea din Vancouver (68 de km). Reteaua de tren va avea un numar de 24 de statii, va fi in totalitate automatizata si va functiona 20 de ore pe zi, 7 zile din 7.

Daca planurile actuale vor fi respectate, reteaua va lega Rive Nord, Rive Sud si Aeroportul Trudeau cu centrul Montrealului. Diferit de retelele actuale de tren de banlieu, aceasta noua dezvoltare nu va utiliza decat linii de tren dedicate, neimpartind cu nimeni liniile comerciale sau de persoane deja existente.

Investitia actuala va permite crearea unui numar de 7500 de locuri de munca pentru urmatorii 4 ani si aproximativ 1000 de locuri de munca permanente dupa finalizarea proiectului.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment