Yahoo!: bresa majora de securitate! 500 de milioane de conturi piratate

Intr-un comunicat remis presei astazi, grupul Yahoo! a anuntat ca nu mai putin de 500 de milioane de conturi ale utilizatorilor retelei au fost piratate. Datele ce au fost furate utilizatorilor sunt nume, adrese de email, numere de telefon, date de nastere si parole criptate. Se mentioneaza ca bazele de date ce contineau parolele necriptate, date de carduri de credit si informatii bancare ale utilizatorilor nu au fost furate.

Declaratia de astazi este urmarea faptului ca un hacker cu username-ul Peace a anuntat pe un forum undergroung ca scoate la vanzare datele a 200 de milioane de utilizatori Yahoo!. Acelasi hacker anuntase mai devreme in timpul anului ca vinde nume de utilizatori, parole si adrese de mail asociate unor conturi MySpace si LinkedIn.

[box border_color=”blue” border_width=”2px” corners=”8px / 16px”]

Solutii ipotecare adaptate nevoilor dumneavoastra
Preaprobare pentru cumpararea unei proprietati, Refinantare, Reinnoirea ipotecii
10 ani experienta in domeniul financiar in Quebec
Romulus Stroe – 514 652 9372 – www.imobiliar.ca

[/box]

Se pare ca atacul asupra Yahoo! a fost facut la sfarsitul lui 2014, insa numai acum compania a dat publicitatii stirea. Yahoo! anunta ca lucreaza cu autoritatile americane sa descopere cine se ascunde in spatele acestui atac, insa opinia specialistilor este ca atatcul a fost generat de entitate mult mai mare, posibil chiar o tara, si nu doar de un hacker.

Distribuie:

Related posts

Leave a Comment